Vacante

#halkidiki #grecia

De ce este Halkidiki o destinatie de top pentru vacanta in Grecia

O destinatie de succes este adesea una care poseda o gama foarte diversificata de atractii si, totodata, una care se particularizeaza printr-o valoare recunoscuta international, unica in lume. Peninsula halkidiki si regiunea din apropierea Muntelui Athos indeplinesc aceste conditii, drept pentru care zona reprezinta una dintre destinatiile de top ale Greciei.

Regiunea din apropierea Muntelui Athos este una dintre zonele bogate in oferte de petrecere a timpului liber. De la degustari de vin la proceduri spa, de la activitatile pe numeroasele plaje la vizitarea siturilor arheologice, turistii gasesc aici tot felul de variante pentru a-si face un program diversificat de vacanta.

“Nicio regiune nu mai are o varietate atat de mare de activitati”, a spus Maria Poppa, reprezentant al Mount Athos Area Tourism Organization din Halkidiki. Formele de turism alternativ promovate includ excursii culturale si istorice precum vizita in localitatea natala a lui Aristotel sau vizite in satele traditionale din Halkidiki, cu degustari de mancaruri si vinuri specifice zonei. Iubitorii de vinuri gasesc aici un paradis al acestei bauturi bahice. Conform documentelor instorice, in regiune se cultiva vin inca de pe vremea Greciei antice.

“Grecia nu este doar un loc pentru vacanta de vara, cu plaje frumoase si situri arheologice. Produsul turistic din Halkidiki este atractiv si din punct de vedere financiar. Imaginea noua a Greciei se bazeaza pe forme alternative de turism, prin spargerea si prelungirea sezonului estival”, a afirmat intr-o conferinta de presa Nikos Diakolios, presedinte al Organizatiei Nationale Elene de Turism din Romania (G.N.T.O).


Vacanta pe plajele Blue Flag in Halkidiki


Fiind formata din 3 brate, Kassandra , Sithonia, Athos, peninsula Halkidiki dispune de o regiune de coasta foarte lunga (500 km), cu numeroase plaje, de la cele amenajate cu servicii moderne la plajele izolate, salbatice, care ofera intimitate. Un atuu al acestora consta in faptul ca Halkidiki poseda mai multe plaje Blue Flag decat orice alta provincie a Greciei. Steagul Albastru este o garantie pentru puritatea apei si curatenia plajelor, pentru siguranta, protejarea naturii si pentru modul de organizare a fiecarei plaje.


Vacanta pentru bugete variate in in Halkidiki


Tot datorita diversitatii naturale, istorice si culturale, precum si a intinderii regiunii, in Halkidiki este usor sa gasesti locuri de cazare in functie de nevoile personale. Preturile variaza de la cele mai modeste sume la sejururile in resorturi de lux.

Afla mai multe despre regiune din articolul Halkidiki, tridentul din Marea Egee.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea