Vacante

#majorare #tarife #noapte #cazare #hotelieri #all inclusive #mamaia #neptun #mare #romania

De astazi se scumpeste cazarea pe litoral

Incepand cu 1 iulie 2008, hotelierii majoreaza tarifele cu 15-30% pentru o noapte de cazare . Astfel, turistii care nu si-au rezervat din timp vacanta vor plati acum mai mult pentru aceleasi servicii.

 

Aceasta majorare aduce preturi care depasesc 100 RON pe noapte, chiar si la hotelurile de 2 stele de pe vremuri, nerenovate. In varf de sezon , un sejur de o saptamana dupa un program prestabilit ajunge la 900 lei de persoana, in varianta de cazare cu trei mese pe zi. Mesele sunt optionale, putandu-se alege chiar si ofertele care contin doar cazare.

 

In sezonul de varf insa, in iulie – august, aceste Oferte sunt din ce in ce mai rare, in cea mai mare majoritate a cazurilor turistii fiind obligati sa aleaga varianta cazare + mic dejun + pranz sau cina, sau varianta cazare + mic dejun + pranz + cina.

 

Astfel, pentru un hotel de 2 stele pretul variaza intre 110 si 180 lei pe noapte, in timp ce la 3 stele o noapte de cazare poate depasi 220 lei pe noapte, de persoana. Pentru un confort de 5 stele in Saturn pretul urca la 403 lei de persoana, in iulie – august. Oferta include cazarea cu all inclusive. Copiii intre 0 si 2 ani au cazare gratuita. Cei intre 2 si 6 ani beneficiaza de cazare gratuita + mic dejun, fara pat suplimentar.

 

Aceeasi marire se practica si in cazul celorlalte unitati de cazare. De exemplu, daca inchiriem un apartament de doua persoane in Mamaia in iulie – august, platim 274 lei pe noapte. O pensiune moderna, de doua margarete, in Neptun, are camere la 80 RON pe noapte, in extrasezon si 110 lei pe noapte, in urmatoarele doua luni. Tariful nu include micul dejun.

 

Reprezentantii turistici estimeaza ca un numar de 1.5 milioane de turisti va veni la mare in acest an.

 

Citeste si Cum ne distram la mare in Romania.

 

Participa la turism si sa raspunzi la o intrebare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea