Vacante

#turisti date personale #turisti in Romania # turism in romania #turisti

Datele personale ale turistilor, stocate de STS. Baza de date, folosita de SRI si SIE

Proiectul Legii Turismului, a carei dezbatere publica a avut loc marti la Busteni, prevede ca datele personale ale turistilor sa fie stocate de STS (Serviciul Telecomunicatii Speciale).

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale

Citeste mai mult: adev.ro/ovc3t


I
ntrebat despre infiintarea sistemului asigurat de STS care va stoca date personale ale turistilor, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a declarat ca “fiecare institutie a statului va avea acces la diverse informatii”.

”Datele cu caracter personal, dupa cum bine stiti, sunt trecute intr-o noua directiva europeana care trebuie sa intre in vigoare de la anul, printr-o noua lege. De ce am facut acest subcapitol? Este foarte important, la ora actuala, sa stim cum stam, cum vom sta pe tot ce inseamna activitatea de turism din Romania (…) Credeti ca acum, cand discutati cu mine, vacanta sau minivacanta dumneavoastra pe care o desfasurati in Constanta nu poate ajunge tot la fel, la aceste institutii pe care le enumerati (SRI, DGIPI, SIE - N.R.). Eu cred ca in primul rand trebuie sa ne respectam institutiile statului in Romania, sa nu incalcam legile. Fiecare institutie a statului va avea acces la diverse informatii. De fiecare data, se vor cere date care sunt necesare pentru fiecare institutie. La ora actuala, MAI are toate datele cu caracter personal ale tuturor romanilor”, a spus ministrul Turismului.

Prin proiect, Ministerul Turismului urmareste si reducerea evaziunii fiscale.

“Se urmareste sa reducem cat mai mult partea de evaziune in acest domeniu de activitate. Dupa cum au spus si domnii din sala, sunt foarte multe site-uri in Romania care comercializeaza pachete de servicii turistice ale unor unitati de cazare care nu sunt clasificate de catre minister. si sunt cateva mii. Prin aceast sistem electronic se va reduce foarte mult si aceasta piata neagra”, a adaugat Mircea Titus Dobre.

Intrebat cand crede ca va intra in vigoare legea, Dobre a raspuns ca spera ca la sfarsitul lunii noiembrie, iar softul prin care ar urma sa functioneze Sistemul Informatic de Evidenta a Activitatii de Turism din Romania sa fie gata in ianuarie sau februarie 2018.

La randul sau, presedintele Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Prahova, Adrian Voican, a declarat, corespondentului Mediafax, ca excesiva urmarire a datelor personale trebuie temperata.

“Cred ca fost o lipsa de abilitate de a pune in lege atat de multe pagini si atat de detaliate despre colectarea datelor persoanelor. si in acest moment, de cate ori mergem la un hotel exista acea fisa hoteliera pe care o completam, cu nume, cu obiectul vizitei. Faptul ca se informatizeaza si avem acces la date statistice, foarte rapid si precis, e un lucru pozitiv. Celelalte doua aspecte, aceasta excesiva urmarire a datelor personale, cred ca trebuie temperate. Avem nevoie sa stim cati cetateni straini si din ce tara si in ce scop vin in Romania, cati bani cheltuie, ca sa stim sa facem programe, si nu neaparat cum il cheama pe x sau pe y si toata istoria lui personala. Eu cred ca serviciile secrete au acces la orice informatii vor, oricand vor si ca acest lucru tine de siguranta si de legile lor si nu de legea turismului. Pe noi ne intereseaza sa facem turism”, a declarat Voican.

Sursa foto: .fluentu.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea