Vacante

#vacanta #acomodare vacanta #vacanta lunga

Cum te acomodezi intr-o destinatie in care stai mult timp

Cand urmeaza sa stai intr-o destinatie intre 3 saptamani si cateva luni, este foarte important sa te acomodezi cat mai rapid pentru a beneficia de tot ceea ce are acel loc sa-ti ofere. Cateva cuvinte in limba acelei tari sau cunoasterea regulilor de eticheta sunt numai doua dintre lucrurile pe care le poti face sa te integrezi si sa profiti la maxim de destinatia respectiva.

Iata cum te poti acomoda intr-o destinatie in care urmeaza sa stai o perioada mai lunga de timp:


1 Pune in bagaje haine potrivite


Cand stai mult timp intr-o anumita tara, in mod sigur se ivesc tot felul de ocazii de a merge in locuri sau de a participa la evenimente care necesita o anumita tinuta. Pune in bagaj haine si accesorii potrivite pentru diverse situatii: haine sport, haine elegante de seara, tinute business, costum de baie etc. Te vei simti mult mai bine daca esti imbracat potrivit atunci cand primesti o invitatie undeva sau cand se iveste vreo ocazie deosebita.


2 Asigura-ti un buget de vacanta


Daca nu esti genul care sa se multumeasca cu o calatorie cu bani foarte putini si nu agreezi ideea de time-sharing sau ceva asemanator, vei avea nevoie de un buget generos. Daca nu ai prieteni si nu poti apela la cineva pentru a reduce sau anula costurile de cazare, mancare si transport, este extrem de important sa ai siguranta financiara. Intr-o perioada indelungata intr-o anumita destinatie se pot ivi cheltuieli neprevazute. Chiar daca poate nu vei cheltui toti banii, este mai bine sa ai la tine decat sa fii flamand sau sa te simti prost ca nu poti intra la un anumit muzeu.


3 Invata cateva cuvinte din limba tarii


Una dintre cele mai rapide modalitati de a te acomoda cu o noua destinatie este sa inveti cuvintele si expresiile uzuale in limba tarii respective. Vei atrage imediat simpatia celor din jur. Oamenii apreciaza efortul depus de straini de a le vorbi limba si sunt mai dispusi sa se arate prietenosi si sa-i ajute la nevoie.


4 Invata regulile de eticheta pentru destinatia respectiva


Invata care sunt regulile nescrise pentru a sti cum sa te porti in tara in care stai pentru o vreme. Cu cat stii mai multe despre regulile de eticheta, cu atat vei intelege mai rapid cultura locala si iti vei deschide mai multe usi.

Persoanele care profita la maxim de frumusetea unui loc sunt cele care se adapteaza la cultura locala si care o privesc obiectiv, fara sa o judece, respectand viziunea locala asupra lumii.


5 Stai printre localnici


Cauta ocazii de a sta cat mai mult cu localnicii pentru a invata cate ceva despre cultura si traditiile locale. Poti locui la cineva sau poti stabili intalniri cu localnici dispusi sa faca pe ghizii si sa-ti arate locuri pe care strainii nu le cunosc.

Mergi sa mananci in localurile unde vin oamenii obisnuiti din acel oras si nu in cele frecventate de turisti. Atmosfera va fi una autentica si sunt mari sanse sa fie preturi mai mici la mancare si bautura.

Participa la festivaluri, targuri sau evenimente locale. Poti fi doar spectator sau te poti implica in pregatiri sau in desfasurarea evenimentului, acolo unde acest lucru este posibil.

Sursa foto: bing.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea