Vacante

#viena #destinatie #cazare

Cum sa vizitezi Viena intr-un weekend

Viena este nu doar capitala Austriei, dar si una dintre cele mai frumoase  metropole europene. Frumusetea arhitecturii clasice, concertele cu muzica de Mozart, Schubert sau Beethoven, opera si obiectivele culturale sunt principalele motive de atractie pentru miile de vizitatori.

Principalul avantaj consta in faptul ca ai intotdeauna ceva de facut aici. Evenimente au loc pe tot parcursul anului, astfel incat poti vizita Viena oricand, inclusiv pentru un weekend obisnuit sau unul prelungit. Daca alegi o astfel de varianta, iata cateva lucruri de care este bine sa tii cont:
 

1 Alege weekendul potrivit
 

Alege-ti un weekend care sa te avantajeze. Poti sa-ti organizezi singur excursia, gasind o oferta buna de cazare si un bilet de ieftin sau poti apela la o agentie de turism.

De asemenea, este bine sa stii ca toamna si primavara orasul tinde sa fie foarte aglomerat. De asemenea, in prima luna de vara. Iulie si august sunt perioade foarte calduroase, in timp ce luna ianuarie are de obicei cele mai joase temperaturi.
 

2 Alege cea mai potrivita oferta
 

Biletele de avion pot costa sub 100 euro, iar hoteluri in Viena gasesti pentru orice buzunar. De exemplu, o camera la un hotel de 3 stele costa in noiembrie 30 euro pe noapte (cazare cu mic dejun in camera dubla).

Daca achizitionezi un pachet de vacanta tip city break, trebuie sa stii ca ai multe variante. De exemplu, un weekend de 2 nopti (3 zile) cu autocarul costa 110-120 euro de persoana, pret in care sunt incluse transportul si cazarea cu mic dejun la un hotel de 4 stele. Exista, de asemenea, varianta de shopping la Viena, disponibila in perioadele in care au loc reduceri de pret in magazine. O alta varianta foarte atractiva o reprezinta weekendurile din preajma sarbatorilor religioase, Craciun sau Paste. Atunci orasul este in sarbatoare si te poti bucura de o atmosfera deosebita.

Este totusi important sa nu pierzi ore pretioase de la hotel in oras si inapoi. De aceea, cauta numai acele hoteluri care sunt centrale, pentru a fi aproape de principalele obiective turistice.
 

3 Afla informatii despre traseu, transport etc
 

Daca ai doar un weekend la dispozitie, atunci timpul este cu atat mai pretios. Asigura-te ca ai informatiile necesare legate de diverse cheltuieli, in special pentru transportul local. De exemplu, de la aeroport poti ajunge in oras cu autobuzul, platind in jur de 6 euro pentru calatorie. O alta varianta este trenul, la aproximativ 15 euro sau taxiul, varianta cea mai scumpa .
 

4 Viziteaza un centru de informare turistica si alege Vienna Card
 

Pass-ul turistic al orasului este Vienna Card. Acesta iti asigura peste 210 reduceri si gratuitati la transportul in comun subteran si de suprafata, timp de 72 de ore. Cardul costa 18.50 euro.
 

5 Stabileste-ti o lista clara cu obiective turistice de vizitat in 2 zile
 

Pentru ca ai numai un weekend la dispozitie, stabileste clar ce obiective turistice vei vizita. Daca esti pentru prima data in Viena, este firesc sa nu ratezi Palatul Schonbrunn, fosta resedinta de vara a Habsburgilor si actual monument UNESCO .

Odata ce stii clar ce vei vizita, poti incepe sa cauti informatii despre program si cost. Programul este necesar ca sa stii cum le aranjezi astfel incat sa nu ajungi la vreun muzeu dupa ce acesta s-a inchis. Detaliile despre pret sunt necesare deoarece poti beneficia de reduceri si gratuitati, in anumite cazuri, cum este cel al pass-ului turistic Vienna Card, al unei legitimatii de student etc.
 

6 Testeaza gastronomia locala
 

Ia masa in oras, ca sa te bucuri de o cafenea sau un restaurant deosebit. Oferta este foarte variata si preparatele vieneze merita atentia ta.
 

7 Mergi la cumparaturi
 

Rezerva-ti cateva ore pentru cumparaturi. Poti incerca Naschmarkt, o piata veche de 4 sute de ani, unde gasesti o multime de produse proaspete. Este un adevarat obiectiv turistic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea