Vacante

#viena #transport

Cum sa vizitezi Viena cu bani putini

Viena este unul dintre cele mai vizitate orase de catre turistii romani, in anul 2008. Metropola europeana atrage oameni de pretutindeni indiferent de sezon, gratie atactiilor turistice de o mare diversitate. Daca nu ai fost inca in Viena dar dispui de un buget modest pentru o astfel de vacanta, urmeaza pasii de mai jos si vei putea vizita orasul fara sa cheltuiesti multi bani.

Pasi de urmat

Pasul 1. Ghid turistic . Este recomandat sa faci rost de un ghid turistic care sa includa informatii detaliate despre hoteluri ieftine, magazine si restaurante. Gratie hartilor si amanuntelor din ghid, iti poti face un traseu pe jos, la obiective turistice care se afla in aceeasi zona.

Pasul 1. Perioada aleasa. In general, Viena este un oras vizitat permanent de o multime de turisti, prin urmare extrasezonul nu este tocmai lung. Poti merge in extrasezon dupa sarbatorile de iarna pana in a doua jumatate a primaverii sau in ultima perioada din toamna, pana incepe sezonul sarbatorilor de Craciun. Vei gasi astfel preturi ceva mai mici la hoteluri.

Pasul 3. . Pass-ul turistic Vienna Card ofera 210 discount-uri, iar pretul pass-ului este de 18.50 euro de persoana. Cu Vienna Card poti circula nelimitat cu metroul, autobuzul si tramvaiul, timp de 72 ore. Alte reduceri privesc 210 muzee si obiective turistice, precum si teatre, magazine, restaurante, cafenele sau crame.

Pasul 4. Obiective turistice gratuite. Ca orice metropola europeana, Viena detine si obiective turistice care pot fi vizitate in mod gratuit. Donauinsel, cunoscuta mai mult ca Danube Island, este o zona de recreere cu baruri, restaurante, cluburi de noapte, cu numeroase activitati sportive, de la plimbatul pe role la canoe. In plus, Danube Island detine si o plaja, unde te poti bucura de soare si apa. Mai poti incerca numeroasele gradini si parcuri ale Vienei. Detalii gasesti aici.

Pasul 5. Transportul in comun. Pentru a cheltui cat mai putini bani pe transportul in comun, poti opta pentru abonamentele valabile mai mult timp, respectiv: 24h, 72h, o saptamana sau o luna.

In privinta pretului pentru biletul de avion, este bine sa cauti o promotie la una dintre companiile low cost, pentru a primi un tarif mai bun. De exemplu, un bilet numai dus Bucuresti-Viena incepe de la 39 euro de persoana, in luna mai sau de la 29 euro, in iunie si iulie 2009, potrivit ofertei speciale Sky Europe. Pentru o lista detaliata a companiilor low cost, mergi aici.

Pasul 6. Mancare si bautura. Mancarea si bautura in Viena au preturi medii, un fel principal ajungand la aproximativ 10-15 euro, intr-un restaurant. Daca vrei sa faci economie, poti cauta unul dintre barurile Vienei cu preturi foarte mici, unde o bautura incepe de la 1 euro.

Si in piete gasesti produse proaspete la preturi mici. Poti face o oprire in Naschmarkt, una dintre cele mai cunoscute piete ale Vienei, pentru a gusta din branza, masline sau diversele sortimente de carne. Totusi, este bine sa incerci mai multe standuri inainte de a cumpara ceva, pentru a vedea preturile diversificate. In plus, in weekend nu este o idee buna sa vizitezi o piata foarte cunoscuta deoarece ar putea fi ticsita de lume.

Pasul 7. Cazarea. Poti gasi hosteluri si hoteluri in Viena cu preturi mici si medii, in aproape orice perioada din an, mai putin in timpul sarbatorilor. Pana la inceputul lui iunie, o camera la un hotel de 3 stele costa 51 euro pe noapte, potrivit agentiei Globtrotter Travel.

O alta posibilitate de a vedea Viena cu bani putini este sa profiti de reducerile care se fac anul acesta, din cauza crizei financiare. Daca anii trecuti un weekend la Viena costa peste 250-300 euro, acum poti pleca intr-o minivacanta de 3 zile cu mai putin de 120 euro. Un pachet te costa 119 euro, potrivit agentiei Rialto Tours. Plecarea se face din Targul Mures si transportul asigurat se face cu autocarul. Pretul asigura, pe langa transport,  doua nopti de cazare la un hotel de 4 stele si un ghid insotitor.

 

 Lucruri de care vei avea nevoie

  • Vienna Card
  • Aparat foto

 

Sfaturi&Avertismente

Viena este un oras foarte atragator si pentru copii. Daca vrei sa stii unde poti merge cu micutii, citeste articolul Vacanta in Viena, de sarbatori.

Ai vazut Viena fara sa fi cheltuit o avere pentru sejur? Daca stii restaurante cu meniuri la preturi mici sau alte informatii utile pentru un buget mic de vacanta, impartaseste-ne mai jos experienta ta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea