Vacante

#venetia #italia #gondola #traghetto #cicchetto e ombra #venice card #san marco

Cum sa vizitezi Venetia cu bani putini

este celebra pentru masti, carnaval, gondole , Piata si alte cateva simboluri ale orasului. Insa acest oras romantic din Italia mai este cunoscut si pentru preturile exagerat de mari, mancarea proasta si numeroasele taxe si suprataxe sau asa zisele capcane turistice. Daca vrei sa vizitezi Venetia fara sa-ti afectezi serios bugetul, urmeaza pasii de mai jos si afla cum poti calatori cu bani putini in acest oras.

Pasi de urmat

Pasul 1. Alege perioada de vizita. In perioada carnavalului si in vara sunt preturi mari si foarte mari. Pentru a vedea Venetia fara sa te impiedici de multimile de turisti si pentru a scoate mai putini bani din buzunar, alege extrasezonul.

Pasul 2. Gaseste cazare ieftina departe de centrul Venetiei. Cu cat hotelul in care stai este mai departe de centrul Venetiei, cu atat preturile sunt mai mici. De exemplu, poti sta pe insulele invecinate, cum este insula Murano sau in orasul Mestre, in locuri care nu sunt atat de costisitoare ca hotelurile centrale venetiene. Poti profita si de diversele oferte promotionale, care se fac periodic.

Pasul 3. Ia cursa rapida in loc de gondola . Gondola in Venetia se poate spune ca este o adevarata loterie. Preturile variaza cu o viteaza ametitoare, in functie de sezon, ora din zi, evenimentele care au loc in oras etc. Chiar si in extrasezon pentru o plimbare de 10 -25 minute te poti trezi cu o taxa de 100 euro. Gondola Venetia

O alternativa de a merge pe canalele Venetiei fara sa-ti afectezi buzunarul considerabil este sa iei cursa rapida, care traverseaza . Ambarcatiunea se numeste “ ”. Spre deosebite de gondola, nu-ti canta nimeni, nu poti sta jos si deci nu este atat de romantic si intim, dar este mai rapid si costa doar cativa euro. Un bilet simplu costa 6.5 euro.

Daca alegi gondola, poti merge cu un grup mai mare. Nu este la fel de intim, dar costurile se impart. In extrasezon, cum ar fi toamna tarziu, preturile cerute sunt mai scazute.

Pasul 4. Mananca in stil “ ”. In Venetia, “il cicchetto” reprezinta o gustare, facuta din produse de sezon si care poate fi servit cald sau rece. Expresia in sine este legata de gustarile luate in fuga, insotite de un pahar cu vin. Aceste gustari pot constitui o masa rapida, luata alaturi de localnici, la un pret mic. Pentru alte detalii citeste articolul Cum sa mananci in Venetia cu bani putini.

venetiaPasul 5. Foloseste . Pass-ul turistic al orasului se numeste Venice Card si poate avea o valabilitate de 12h, 48h sau 7 zile. Acesta acorda anumite gratuitati si discounturi la obiectivele turistice, in transportul public etc. Detalii gasesti aici. Exista si un card special conceput pentru familii.

Pasul 6. Viziteaza atractiile turistice gratuite. Celebra Basilica di San Marco are intrare libera. In schimb, se plateste pentru muzeu si alte locuri si atractii de pe teritoriul acesteia. Detalii legate de preturi si program gasesti pe site-ul oficial.

Piata San Marco este si ea gratuita si un “must see” in lista obiectivelor turistice ale orasului, la fel ca Podul Rialto, Campo Santa Margherita, bisericile San Giorgio Maggiore, San Zaccaria sau Santa Maria della Salute. Cea mai ieftina metoda de a vedea Venetia este sa ai suficient timp la dispozitie pentru a merge pe jos si a te pierde pe numeroasele sale stradute.

Pasul 7. Participa gratuit la evenimente. In Venetia au loc expozitii si concerte gratuite, multe in aer liber, la care poti participa oricand. Tot ce ai de facut este sa cauti un calendar al evenimentelor care se desfasoara in Venetia in perioada ta de vizita.

Sfaturi&Avertismente

• Poti cauta la agentiile de turism din Romania oferte de city break in Venetia, pe care sa le cumperi cu mult timp inainte si a caror perioada de vizita sa fie in extrasezon. Un astfel de pachet te costa in jur de 350 euro si asigura 3 nopti de cazare intr-un hotel de 3 stele cu mic dejun, transport cu ationul, transfer de la aeroport, insotitor de grup si un tur pietonal de oras.

Daca ai fost in vacanta in Venetia si ai gasit metode de a plati cat mai putin, impartaseste-ne experienta ta si ajuta-i si pe altii sa viziteze acest stat cu un buget redus.

Articole pe aceeasi tema:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea