Vacante

#praga ieftin #prague card #praga

Cum sa vizitezi Praga cu bani putini

Vrei sa vizitezi Praga si esti inca nehotarat din cauza bugetului? Noi iti spunem cum poti sa limitezi cheltuielile, beneficiind de ofertele reduse si gratuitatile disponibile in oras. Iata in continuare cateva aspecte de care poti sa tii cont, pentru a vizita ieftin .

1. Gaseste oferte promotionale pentru biletul de avion

Cauta la companiile aeriene de linie si low cost oferte promotionale pentru Praga. Poti zbura cu mai multe companii, precum CSA Czech Airlines sau Air France.

2. Gaseste oferte de cazare de tip budget

Pentru a gasi preturi accesibile la cazare, trebuie sa faci pasii obisnuiti pentru cautarea unei oferte bune, in orice oras european dezvoltat. Ai de ales intre hoteluri, hosteluri, apartamente, camere la particulari, pensiuni etc. Daca faci rezervarea si platesti din timp, ai mai multe sanse sa beneficiezi de un tarif preferential. Exista, de asemenea, ofertele speciale. Daca pretul unei camere la un hotel de 3 stele este 67 euro pe noapte, in perioada de toamna (extrasezon), aceeasi camera poate fi disponibila la 39 euro pe noapte, printr-o astfel de oferta speciala.

3. Viziteaza un birou de turism din Praga

Birourile de turism pot parea locuri neinteresante, insa o vizita aici nu este o pierdere de timp. Aici afli programul obiectivelor turistice, gasesti un calendar al evenimentelor care au loc in oras, in perioada sederii tale, primesti informatii pretioase despre concerte si atractii gratuite , gasesti harti ale orasului etc. Adrese ale birourilor de turism din Praga gasesti aici.

4. Fa o plimbare pe jos prin oras

Praga face parte dintre metropolele europene care au primit numele de “muzeu in aer liber”. Arhitectura impresionanta la cladirilor, strazile pietonale, podurile, bisericile, pietele, toate fac din Praga un fel de expozitie in aer liber. Nu te costa nimic, iar panoramele asupra apei si cele de pe dealul castelului sunt atat de apreciate incat apar in toate brosurile turistice.

PragaPraga este un oras care poate fi strabatut pe jos, in cazul in care vrei sa renunti complet la alta forma de transport. In caz contrar, exista transportl in comun, o varianta ieftina de a te deplasa dintr-un punct in altul.

5. Foloseste Prague Card

Pass-ul turistic al orasului se numeste Prague Card si iti ofera intrare libera la peste 50 d atractii turistice ale orasului, reduceri la excursii, tururi de oras, audioghiduri, etc. Detalii despre Prague Card gasesti aici.

6. Fa o lista cu atractiile turistice gratuite

Se spune despre Praga ca este unul dintre cele mai frumoase orase ale Europei. Acest lucru implica in primul rand aspectul exterior, ceea ce face ca orasul sa detina numeroase atractii turistice gratuite. De exemplu, piata din vechiul oras ( Old Town Square ) este una dintre cele mai cunoscute si mai vizitate piete din Praga. Aici se organizeaza evenimente importante, precum concerte sau targul de Craciun si tot aici se afla celebrul turn cu ceas.

A doua piata ca importanta o reprezinta Wenceslas Square . Legand Old Town de Lesser Town, Charles Bridge este cel mai renumit pod din Praga, nelipsit din tururile de oras organizate de operatorii turistici si din ghidurile de turism ale metropolei. Statuile sfintilor, artistii stradali si vanzatorii de suveniruri sunt cateva dintre atractiile majore.

Praga panorama27. Profita de promotiile facute de muzee

Ca orice oras turistic important, in Praga exista muzee care ofera intrarea libera, in anumite zile. De exemplu, National Museum (Narodni Muzeum) are intrarea libera in prima zi de luni a fiecarei luni.

8. Mananca in localurile din zonele neturistice

Pentru a da putini bani pe mancare, evita sa iei masa in locurile foarte frecventate de turisti. Mergi, in schimb, in zonele obisnuite, chiar daca meniurile nu sunt si in engleaza si nimeni nu vorbeste limbi straine. Poti sa iei cu tine un minighid de conversatie sau un minidictionar sau pur si simplu un ghid turistic care are la final un astfel de dictionar si vei gasi acolo principalele preparate traditionale.

Preturile sunt mult mai mici, iar mancarea este la fel de gustoasa. O masa de o persoana, la un pret mediu, este de 12 – 15 euro (fel principal + bautura). Mancare si bautura la preturi mici gasesti si in supermarketuri. De exemplu, berea este unul dintre produsele cele mai accesibile.

Alte articole pe aceeasi tema:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea