Vacante

#istanbul #turcia #vacanta #preturi istanbul

Cum sa vizitezi Istanbulul cu bani putini

Istanbulul este o destinatie atractiva de vacanta nu doar multumita obiectivelor turistice, insa si din punct de vedere al distantei si preturilor. Dintre orasele apropiate de Romania, Istanbulul este la fel de diversificat precum metropolele europene, iar preturile sunt chiar mai mici, mai ales daca gasesti oferta potrivita. Urmeaza pasii de mai jos si afla cum poti vizita Istanbulul cu bani putini.

Pasi de urmat

Pasul 1. Alege perioada de vizita. Sezonul turistic in Istanbul este vara. Prin urmare, daca vrei sa beneficiezi de preturi mai mici si sa nu stai la cozi la intrarile in obiectivele turistice, este bine sa alegi perioada de primavara sau inceputul toamnei. Temperaturile sunt moderate si vremea nu este atat de calduroasa si de umeda ca in timpul verii.

Pasul 2. Alege hotelul. Istanbulul este foarte ofertand din punct de vedere al posibilitatilor de cazare. Gasesti hosteluri, hoteluri, pensiuni , apartamente, cu preturi care pot cobori chiar si sub 20 euro pe noapte. Iti poti rezerva online, gasind o lista cu hoteluri de tip “budget” sau consultand un ghid turistic publicat de una dintre editurile din Romania.

Pasul 3. Mananca in localuri modeste. Poti gasi mancare foarte gustoasa in localurile modeste si la vanzatorii ambulanti. De exemplu, pe strada Peykhane, poti lua o cina destul de consistenta (supa, salata, kebab si lipie) scotand doar cativa banuti din buzunar. O astfel de portie costa 6 – 10 lire turcesti de persoana.

Langa Podul Galata gasesti peste proaspat, facut la gratar, in aer liber si vandut trecatorilor. Pentru ca este un oras inconjurat de apa, fructele de mare reprezinta unele dintre cele mai intalnite produse din meniurile restaurantelor. Poti incerca aperitivele turicesti (mezes), care sunt atat calde, cat si reci, la preturi accesibile. Tot la Galata exista numerosi Turn Istanbulospatari care invita turistii sa ia loc la masa, dar este bine sa verifici in cateva locuri, pentru a fi sigur ca beneficiezi de cele mai mici preturi.

In Istanbul exista numeroase restaurante si taverne simple, micute, care servesc mancaruri traditionale la preturi mici. Evita principalele zone comerciale si cele turistice, unde mancarea si bautura sunt mai scumpe. Vanzatorii stradali au porumb , castane coapte, kebab, corcoduse , smochine si o multime de produse foarte gustoase si accesibile.

Pasul 4. Foloseste transportul public. Transportul public in Istanbul este ieftin si rapid. O calatorie costa in jur de 1 dolar. Daca mergi cu feribotul peste Bosfor , platesti 2 euro. Transportul public leaga cam toate obiectivele principale

Pasul 5. Opteaza pentru excursii complexe. Daca alegi o croaziera pe Bosfor, contra unei sume de 20 euro poti avea parte de plimbarea cu vaporasul, o cina cu bautura si un spectacol cu muzica si dans traditional, toate incluse in pret.

Sfaturi&Avertismente

Ca oriunde in Turcia, nu trebuie sa uiti ca este nevoie sa negociezi in majoritatea locurilor. In special in bazar sau cand iei taxiul.

Daca ai fost in vacanta in Istanbul si ai gasit metode de a plati cat mai putin, impartaseste-ne experienta ta si ajuta-i si pe altii sa viziteze acest stat cu un buget redus.

Alte articole pe aceeasi tema:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea