Vacante

#budapesta #budapest card #free budapest walking tour #buda castle

Cum sa vizitezi Budapesta cu bani putini

Gratie apropierii de Romania, Budapesta reprezinta una dintre cele mai ieftine destinatii de vacanta, fie ca mergi pentru o perioada mai lunga, fie ca alegi un city break la sfarsit de saptamana. Iata in continuare cateva aspecte de care poti sa tii cont, pentru a te bucura de aceasta metropola fara a scoate multi bani din buzunar.

Pasi de urmat

Pasul 1. Cauta o oferta promotionala la companiile aeriene. Daca cumperi biletul de avion din timp, poti beneficia de un tarif redus pentru zborul spre Budapesta, la aproximativ 22 euro de persoana. Verifica din timp si in mod repetat ofertele companiilor aeriene si cauta cel mai bun pret pentru perioada dorita.

Pasul 2. Cauta cea mai buna oferta de cazare. In Budapesta oferta de cazare este suficient de mare incat sa gasesti un pret bun. De exemplu, pentru un hotel de 3 stele, o camera poate sa coste 40 euro pe noapte, in timp ce la un hotel de 4 stele, pretul poate fi 50 euro pe noapte. La hotelurile de 1 si 2 stele, preturile incep cam de la 25 euro pe noapte. Pe langa hoteluri,  gasesti cazare in apartamente, vile si pensiuni.

Pasul 3. Foloseste Budapest Card . Pass-ul turistic al orasului, Budapest Card, ofera diverse discount-uri si gratuitati: transport public nelimitat, intrari libere si reduceri la 60 de muzee si obiective turistice, bilete reduse pentru programe culturale si de folclor, reduceri in restaurante si spa-uri etc. Detalii gasesti aici si aici.

Pasul 4. Inscrie-te la turul de oras gratuit. Una dintre ofertele atractive pentru turisti, in Budapesta, o reprezinta Free Budapest Walking Tour , turul gratuit al metropolei. Acesta include opriri in unele dintre cele mai importante locuri, precum Buda Castle si ofera informatii despre istoria, societatea, arhitectura si cultura maghiara. De asemenea, exista tururi gratuite cu tematica comunista si evreiasca, pentru cei care doresc sa afle mai multe despre mostenirea acestora in viata locuitorilor orasului. Detalii despre inscriere si program gasesti aici.

Pasul 5. Printeaza un ghid gratuit al orasului. Un ghid turistic gratuit al orasului gasesti aici.

budapesta parlamentulPasul 6. Mananca in localurile cu preturi mici. Unele dintre cele mai ieftine restaurante ale orasului sunt cele de tip self-service. Este vorba despre localuri in stil vechi, numite vendeglo si onkiszolgalo, cu interioare si mancaruri nepretentioase. In piata mare din centru (Great Market Hall sau Nagycsarnok) gasesti standuri cu mancare diversificata, de la carnati prajiti la clatite si langosi cu smantana si usturoi. Preturile incep cam de la 2.5 euro portia. Sandwich-uri la preturi mici gasesti si in metrou. Mancare si bautura ieftina gasesti si in supermarketuri.

Pasul 7. Viziteaza obiectivele turistice gratuite. Daca vrei sa scapi de costul biletelor de intrare, verifica intr-un ghid turistic lista atractiilor gratuite si include-le in programul tau. De exemplu, poti vizita parcul Varosliget, una dintre cele mai frumoase zone verzi ale orasului. Cartierul Buda Castle si zonele de mal ale orasului, cu panorama asupra Dunarii, reprezinta unele dintre cele mai cunoscute atractii ale Budapestei, incluse in patrimoniul mondial UNESCO. Piata Eroilor si Bulevardul Andrassy sunt alte doua locuri importante, care merita sa fie vazute si care nu te costa nimic. Pe dealul Gellert si dealul Castelului ai parte de panorame impresionante asupra orasului, gratuit.

Pasul 8. Mergi cu transportul in comun. Cumpara un abonament pentru mai multe zile, pentru a putea folosi transportul in comun fara sa scoti zilnic bani din buzunar. Transportul public din timpul noptii reprezinta o alternativa buna la taxiuri.

Daca ai fost in vacanta in Budapesta si ai gasit metode de a plati cat mai putin, impartaseste-ne experienta ta si ajuta-i si pe altii sa viziteze acest stat cu un buget redus.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea