Vacante

#vacanta #mai multe tari #circuite #sejururi #excursii optionale #croaziere #tez tour #malta travel #bliss travel #ultramarine travel

Cum sa vezi mai multe tari intr-o singura vacanta

Posibilitatile de a petrece o vacanta in mai multe tari sunt nenumarate. O astfel de vacanta iti ofera posibilitatea sa schimbi decorul, cunoscand popoare, traditii si locuri diferite, fiecare cu amprenta sa personala. Tot ce ai de facut este sa dispui de timp si bani. Urmeaza pasii de mai jos si vei sti cum sa planifici o vacanta in mai multe tari.

Pasi de urmat

Pasul 1. Tipul de vacanta. Stabileste ce fel de vacanta iti doresti: sejururi in mai multe locuri, excursii, circuite, croaziere etc. Dupa ce sti precis ce vrei, te poti apuca de cautat.

Pasul 2. Stabileste bugetul. In functie de suma pe care doresti sa o investesti in aceasta vacanta, poti sa alegi ceva pe gustul tau.

Pasul 3. Croaziere. Una dintre cele mai costisitoare si mai frumoase variante consta intr-o croaziera pe mare sau ocean, care sa-ti permita sa vezi mai multe tari intr-o singura vacanta. O croaziera transatlantica include vizite in Anglia, Islanda, Noua Scotie si Statele Unite si costa intre 1100 si 4350 euro de persoana, conform agentiei Ultramarine Travel .

Pasul 4. Circuitele. Daca nu-ti place varianta pe apa, incearca varianta pe uscat. Pe toata perioada anului gasesti oferte de circuite la operatorii de turism. Cele mai ieftine sunt cele din extrasezon, in tarile Uniunii Europene, incluzand transportul cu autocarul. Detalii gasesti in articolul Cum sa te pregasesti pentru un circuit turistic.

Daca alegi un circuit in Sicilia, Croatia si Grecia, vei vizita in plus Ungaria si Malta. Un astfel de circuit costa de la 500 euro de persoana, conform agentiei Bliss Travel.

Pasul 5. Sejururile combinate cu excursii. O alta varianta de a vedea mai multe tari este sa alegi un sejur pe litoral si excursii optionale in tarile vecine. Daca esti in Malta, de exemplu, poti vizita tari precum Tunisia, Spania, Italia sau Franta. Daca optezi pentru un sejur pe litoralul maltez, ai ocazia sa vezi Sicilia. Un tur al Siciliei te costa 120 euro. Excursia include vizite in portul Pozzalo, gradinile si vestigiile din Taormina si vulcanul Etna , conform agentiei Malta Travel .

Daca stai in Marmaris, poti ajunge in mai putin de o ora in insula Rhodos, cu o excursie optionala. In Marmaris gasesti hoteluri de la 3 la 5 stele si poti beneficia de serviciile unui tour operator roman, precum ghid si reprezentant local. O saptamana in Marmaris te costa de la 710 euro, conform Tez Tour. Pachetul asigura cazarea cu demipensiune, biletul de avion, asigurarea medicala, transferul de la aeroport si serviciile reprezentantilor pe toata perioada sejurului

 

 

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Ghid turistic
  • Imbracaminte&incaltaminte comoda
  • Aparat foto

 

Sfaturi&Avertismente

• Una dintre cele mai bune combinatii de program este sa iei un sejur pe litoral si cateva excursii optionale. Iti poti programa cate 2-3 zile la plaja, in statiunea aleasa, apoi o excursie intr-o tara apropiata, apoi din nou 1-2 zile de plaja, urmate de alta excursie. In felul acesta nu te vei intoarce obosit din vacanta, insa vei putea vedea mai multe zone de interes turistic.

• Daca alegi o astfel de vacanta este bine sa te documentezi inainte, asupra locurilor in care vei ajunge, in functie de interes. Prin urmare, efortul poate fi dublu, cel putinin ceea ce priveste acele aspecte care te intereseaza in mod deosebit: bugetul, locurile bune unde cumperi suveniruri, clima, moneda locala etc.

•  Informatii despre o vacanta in trei tari gasesti aici.

Ai fost intr-o vacanta in mai multe tari? Cum ti-ai planificat programul? Ajuta-i si pe altii sa-si organizeze o vacanta diversificata, in mai multe tari. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea