Vacante

#desert #sahara #egipt #tunisia

Cum sa vezi Desertul Sahara

Daca iti petreci vacanta intr-o tara precum Maroc, Egipt sau Tunisia, nu trebuie sa ratezi ocazia de a vizita Desertul .

Sahara strabate 11 state si acopera cea mai mare parte din Africa de Nord. Desertul Sahara este strajuit de Oceanul Atlantic, Marea Rosie, Muntii Atlas si Marea Mediterana. De asemenea, Sahara este cel mai mare desert de pe pamant, inregistreaza cea mai mica densitate a populatiei si este cunoscuta ca unul dintre cele mai calduroase locuri din lume.
 

Cum poti vizita Desertul Sahara
 

Pentru a vizita Desertul Sahara, trebuie sa ajungi intr-unul dintre statele pe care se intinde. Egiptul, Tunisia sau Marocul sunt astfel de exemple.

Daca te afli in Tunisia, ai posibilitatea sa alegi o optionala in desert. Se organizeaza astfel de excursii cu jeepurile pentru turistii care doresc sa experimenteze Desertul Sahara. Insa nu doar desertul constituie o atractie, dar si locurile pe care le poti vizita. De exemplu, Tozeur este un punct de oprire, deoarece este una dintre locatiile in care s-a filmat pentru “Pacientul Englez”.

O excursie in Sahara tunisiana poate sa includa opriri si in alte puncte de interes, precum El Djem, casele din Matmata, orasul sfant Kairouan. Pentru o excursie de doua zile platesti in jur de 120 euro.

In Egipt, un weekend prelungit, de 4 zile in Sahara include in oaze precum Bahariya si safari in desert. Exista numeroase pentru Sahara, de la excursiile de cateva ore la vacantele in desert care pot dura chiar si doua saptamani. O excursie obisnuita include de obicei o calatorie cu jeepul si vizitarea unui sat . Turistii sunt plimbati pe camile si li se serveste cina in stil traditional, cu mancare, muzica si dansuri beduine. Pretul unei excursii este de aproximativ 35 euro de persoana.

Turistii care calatoresc in desertul Sahara trebuie sa mearga insotiti de un ghid. Din cauza conditiilor foarte aspre ale desertului, nu este recomandat ca excursiile sa fie facute pe cont propriu. De asemenea, o astfel de excursie necesita un echipament adecvat: capul, mainile si picioarele trebuie sa fie acoperite, pentru a le proteja de soare. Hidratarea este si ea extrem de importanta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea