Vacante

#experienta autentica #trasee turistice #calatorii #localnici #ghid turistic #vacanta

Cum sa vezi cat mai multe atractii turistice pe cont propriu

Daca ai spirit de aventura si iti place sa calatoresti dupa propriile reguli, atunci probabil ca obisnuiesti sa mergi in vacante pe drumurile neumblate. Mai mult decat urmand traseele turistice obisnuite, cunoasterea unei culturi straine este posibila cand incerci sa faci lucrurile altfel. Aceasta alegere poate implica si riscuri, insa acestea pot fi reduse daca tii cont de cateva lucruri. Urmeaza pasii de mai jos si vei vedea o multime de atractii turistice pe cont propriu.

Pasi de urmat

Pasul 1. Lista cu interese. Chiar daca nu esti dispus sa mergi cu grupul, urmand indicatiile unui ghid, un minim de organizare tot este necesar. Odata ce cunosti destinatia de vacanta, iti poti face o lista cu acele lucruri care reprezinta un interes pentru tine: parcuri de distractie , magazine cu discuri vechi, muzee si galerii de arta , cluburi de noapte, piete cu alimente locale etc.

Pasul 2. Review-uri despre destinatia ta. Citeste review-uri despre destinatia aleasa pentru a gasi idei si propuneri de activitati, altele decat cele turistice obisnuite.

Pasul 3. experienta autentica printre localnici. Una dintre cele mai autentice experiente pe care le poti avea este sa mergi in mijlocul localnicilor. Cauta zonele unde se aduna in special localnicii: restaurante necunoscute de turisti, piete etc.

a) in mijlocul localnicilor poti vedea care sunt preocuparile lor zilnice, activitatile preferate si problemele lor;

b) tot localnicii sunt cei care te pot informa cu privire la locurile pe care merita sa le vizitezi. Intreaba-i care sunt zonele sigure si care cele riscante, unde iti sugereaza ei sa mergi, ce le place lor sa faca in timpul liber etc si astfel vei avea o imagine de ansamblu autentica.

c) daca se intampla sa ai prieteni sau cunostinte printre acesti localnici, este o ocazie minunata de a avea parte de un ghid care sa te insoteasca in oras si sa-ti arate locurile lui preferate. Chiar daca te duce la atelierul de croitorie al matusii nu trebuie sa ratezi o astfel de ocazie. Vei cunoaste cultura locala in afara ghidurilor turistice.

d) nu rata invitatiile care iti sunt facute, daca ai prieteni printre localnici. O petrecere, o nunta, o reuniune de familie etc sunt ocazii minunate de a gusta din preparatele traditionale si a invata cate ceva despre cultura muzicala, culinara si traditionala a acelui popor.

Pasul 4. Urmeaza-ti pasiunile. Daca te intereseaza un anumit domeniu, la modul general, fara sa aiba neaparat legatura cu locul pe care-l vizitezi in vacanta, combina cele doua idei. D exemplu, daca acasa obisnuiesti sa mergi in ateliere unde se fabrica vaze si obiecte decorative din sticla, ai putea sa-ti satisfaci aceeasi placere si cand esti in vacanta, gasind atelierele locale. Va fi o experienta personala, originala si plina de satisfactii, chiar daca nu apare, probabil, in niciun ghid turistic al acelui oras.

Pasul 5. Flexibilitate.  Fii deschis fata de oportunitatile care se ivesc pe parcurs. Chiar daca nu ti-a trecut prin cap sau nu era in plan, deschiderea unui targ de produse locale in regiunea in care te afli este o buna ocazie de a-ti schimba programul in acea zi si a experimenta ceva nou.

Pasul 6. Acomodare la conditii&confort. A merge pe caile nestrabatute de alti turisti poate insemna, uneori, sa renunti la confortul unui hotel de lux in favoarea unei camarute in care te gazduiesc localnicii. Fii dispus sa te multumesti cu putin daca apreciezi parfumul autentic local si daca pentru tine nu este vital sa ai in camera tv, internet, seif, bar, balcon si alte servicii si facilitati.

 

 

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Lista de interese personale
  • Minidictionar

 

Sfaturi&Avertismente

• Cand calatoresti pe cont propriu, efortul depus pentru a strange toate informatiile necesare este mult mai mare decat atunci cand te folosesti de un ghid. Unul dintre aspectele de care este bine sa tii cont il reprezinta eticheta locala, obiceiurile si traditiile acelui popor. Trebuie sa stii cum sa te comporti, cum sa te imbraci si cum sa vorbesti, pentru a nu intra in situatii neplacute.

• Invata cateva cuvinte din limba poporului respectiv. Un zambet si efortul de a te exprima pe limba lor sunt pretutindeni dovezi de bunavointa care pot deschide multe usi.

• O modalitate de a calatori pe cont propriu si a vedea cat mai multe obiective turistice este sa dispui de un mijloc de transport potrivit. Informeaza-te cu privire la acest aspect si alege o masina, o bicicleta sau un alt mijloc de transport care iti permite sa te deplasezi la orice ora in directia dorita.

Iti place sa-ti faci vacanta intr-un mod original? Daca ai avut parte de experiente deosebite, urmand propriul drum si ocolind traseele turistice obisnuite, impartaseste-ne povestea ta. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea