Vacante

#circuit #circuit turistic #vacanta #ghid turism #orase #bagaj #hotel #excursii #excursie

Cum sa te pregasesti pentru un circuit turistic

Alegerea unui circuit turistic pentru vacanta implica o multime de factori de care trebuie sa tii cont, in special cand vine vorba despre avantaje si dezavantaje. Urmeaza pasii de mai jos si vei fi in masura sa-ti planifici un circuit in siguranta, de care sa te bucuri pe deplin.

Pasi de urmat

Pasul 1. Mergi sa vizitezi, nu sa te odihnesti. Primul lucru pe care trebuie sa-l accepti cand iti faci vacanta intr-un circuit turistic este oboseala acumulata. Te vei intoarce mai obosit decat ai plecat, dar si mai bogat in experiente frumoase. Pentru ca se viziteaza multe orase, vei fi cazat aproape in fiecare noapte in alta parte.

Pasul 2. Dependenta de altii. Circuitul implica un program destul de strict si necesitatea de a asculta de indicatiile ghidului. Daca esti genul independent, s-ar putea sa te enerveze sa ti se spuna mereu ca la ora X trebuie sa te intalnesti cu grupul in locul Y. Atata timp cat accepti ca grupul este un tot unitar, care respecta cateva reguli de baza, totul va fi bine.

Pasul 3. Alege circuitul. Principalul avantaj al unui circuit consta in faptul ca vei vedea foarte multe locuri intr-o perioada scurta de timp. Decide, asadar, ce tari/orase vrei sa vizitezi si orienteaza-te in acelasi timp in functie de bugetul de care dispui. Daca vei vizita marile orase europene toamna sau primavara, vei plati mai putin pentru un circuit (sub 500 euro), iar vremea este favorabila pentru a merge mult pe jos, spre deosebire de caldurile din vara. Cele mai ieftine circuite sunt cele cu autocarul si cazari in hoteluri de 2 si 3 stele. Pentru un circuit in destinatii foarte indepartate, precum China, trebuie sa platesti in jur de 3000 euro.

Pasul 4. Alege operatorul de turism. Alegerea operatorului de turism este deosebit de importanta, deoarece astfel de vacante implica o planificare foarte detaliata, intre agentie si reprezentatii turistici locali. Este bine sa alegi o agentie mare, de renume, care tine la brand-ul sau si care nu a fost implicata in tot felul de incidente sau o agentie mica, de familie, dar sigura, prin care stii ca au mers cunostinte sau prieteni. Vei evita astfel sa ai surprize neplacute la destinatie, din cauza unei planificari deficitare.

Pasul 5. Bugetul. Uneori, costul total al unui circuit este dublu fata de pretul anuntat in oferta. Acest lucru se intampla din cauza ca se aduna costuri suplimentare: asigurarea medicala, biletele de intrare la obiectivele turistice, excursiile optionale, suplimentele de camera single, taxele de aeroport, taxele de viza, taxele de intrare si iesire din anumite tari, mancarea (de obicei numai micul dejun intra in pachet), bacsisuri, asigurare storno etc. Agentia trebuie sa-ti precizeze la cat se ridica suma pentru fiecare serviciu care nu este inclus in pachet.

grup turistiPasul 6. Bagajul. Este bine sa faci bagajul in asa fel incat sa nu ai grija mai multor genti, avand in vedere ca te vei plimba dintr-un loc in altul. La hotel, ai grija de fiecare data ca bagajul tau sa fie numerotat corect cu numarul camerei. Detaseaza etichetele vechi, pentru ca bellboy -ul sa vada clar numarul corect. La plecare , asigura-te pesonal ca bagajul tau a fost pus in autocarul cu care mergi mai departe. Mai multe detalii gasesti in articolul Cum sa beneficiezi de serviciile unui bellboy.  

Nu uita sa pui in bagaj baterii sau acumulatori pentru a putea face fotografii pe toata perioada vacantei, fara sa mai arunci banii pe asa ceva, pe drum. Intr-un circuit ai putin timp la dispozitie sa cumperi astfel de maruntisuri si este cu atat mai greu sa gasesti magazine care vand la preturi decente, nu la preturi pentru turisti. Un alt lucru foarte important pentru o vacanta in care umbli mult este incaltamintea comoda. Minim doua perechi.

Pasul 7. Acte. Asigura-te ca ai mereu asupra ta un document cu care sa te identifici (buletin, carte de identitate sau pasaport).

Pasul 8. Contacte. Asigura-te ca ai asupra ta si cel putin doua numere de telefon ai reprezentantilor agentiei. Daca te ratacesti sau ai probleme, poti suna ghidul sau un astfel de reprezentant. Oricat ar parea de banal, vei fi mereu tentat sa te desparti de grup, fie si pentru cateva minute si astfel de contacte asupra ta pot fi pretioase.

 

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Bagaj putin
  • Contacte
  • Aparat foto
  • Incaltaminte comoda
  • Document de identitate

 

Sfaturi&Avertismente

• Seteaza aparatul foto in functie de data sau de foldere denumite individual. Vei face atat de multe poze, incat la intoarcere numai astfel vei sti unde a fost facuta X fotografie.

• Tine cont de sfaturile si indicatiile ghidului. In special in tarile unde siguranta nationala este o problema, nu trebuie sa te departezi de grup. Pe site-ul Ministerului de Externe gasesti informatii detaliate despre alerte, masuri de siguranta si altele.

Ti-ai petrecut vacanta intr-un circuit turistic? Spune-ne daca tu consideri ca merita sa platesti pentru un circuit. Impartaseste si altora impresiile tale si ajuta-i sa aiba o vacanta cat mai reusita.

Alte articole pe aceeasi tema:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea