Vacante

#vacanta #anat #agentie de turism

Cum sa te feresti de ofertele de vacanta fictive

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT) atrage atentia romanilor asupra posibilelor oferte de vacanta fictive, vandute de firme necunoscute. Chiar si in cazul in care ti-ai putea recupera banii, concediul tau este esuat oricum. Tocmai de aceea, este bine sa verifici cateva aspecte inainte sa platesti unei agentii pentru o vacanta.

1 Alege o agentie cunoscuta
 

Alege o agentie cunoscuta, recomandata sau una recunoscuta oficial, deoarece ea se obliga sa indeplineasca anumite conditii, iar sansele sa ai surprize neplacute scad considerabil. Este indicat sa fie o agentie membra ANAT. Poti verifica lista agentiilor membre ANAT pe site-ul oficial al institutiei.


Este adevarat, insa, ca poti cumpara vacante calitative si de la o agentie mica din cartier, de care poate altii nici nu au auzit, dar care poate fi foarte serioasa si, astfel, isi castiga clienti si credibilitate.
 

2 O oferta prea buna poate fi o capcana
 

Daca gasesti o oferta de vacanta care pare de nerefuzat, se poate ca in realitate sa fie numai o fabulatie. In mod normal, oricat de atractiva ar fi o oferta de vacanta, ea nu prea poate fi afacerea vietii tale. In astfel de cazuri, este indicat sa te documentezi. De exemplu, in Antalya, in plin sezon estival , un hotel de 5 stele nu are cum sa ofere sejururi la 200-300 euro. Daca este cazul, consulta un specialist inainte de luarea deciziei.

Invers, daca ai de gand sa platesti o suma mare pe o vacanta, poti cumpara de la o agentie de renume dar de la una despre care esti informat bine. La sume de peste 1000 - 1500 euro ai mai multa siguranta daca apelezi la o firma cunoscuta, eventual, una cu care ai mai fost. De obicei, acestea evita din start parteneri straini care nu ofera servicii calitative si se axeaza, in schimb, pe clientii premium si produse de aceeasi natura.
 

3 Cauta informatii pe internet
 

Daca ai gasit o superoferta la o agentie necunoscuta si nu vrei sa pierzi sansa unei vacante ieftine , fa cercetari inainte sa platesti banii. Daca agentia este foarte noua, sansele sunt minime sa gasesti pe internet informatii. Este nevoie si aici de prudenta. Informatiile neoficiale de pe diverse platforme, bloguri, forumuri etc nu pot fi verificate.
 

4 Citeste contractul in intregime
 

Inainte sa semnezi, parcurge contractul in totalitate si pune intrebari acolo unde ai nelamuriri. Iti poti da seama si dupa felul in care ti se raspunde daca persoana in cauza are habar sa nu de produsul pe care il vinde.
 

5 Decide calm, chiar daca esti presat
 

Chiar si in cazul ofertelor last minute , reprezentantii agentiilor serioase iti explica foarte calm ca, in cazul in care vrei sa cumperi, trebuie sa o faci in intervalul de timp X. Nimeni nu va incerca sa te preseze sa scoti banii din buzunar, deoarece este decizia ta. In cazul in care un agent devine insistent, este deja un semn de intrebare.
 

6 Cere si confirmarea de la hotel
 

In cazul in care ai aceasta posibilitate, suna la hotel si intreaba daca rezervarea ta este in regula. Poti face acest lucru cu o zi-doua inainte de plecare, pentru a nu avea surprize la destinatie. Poate fi o procedura utila in cazurile in care apelezi la o agentie necunoscuta. In loc de telefon, ai si varianta emailului.

Sursa foto : mynetbizz.com
 

Ai avut vreodata o experienta nefericita cu agentia de turism de la care ai cumparat oferta de vacanta? Impartaseste-ne impresiile tale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea