Vacante

#siguranta calatorie #vacanta #calatorie

Cum sa te feresti de hoti cand pleci in vacanta

Cand esti in vacanta esti de cele mai multe ori mult mai vulnerabil in fata hotilor. Si asta pentru ca te relaxezi foarte mult si nu te gandesti ca in vacanta poti cadea prada talharilor. Siguranta in vacanta este unul dintre aspectele esentiale de care trebuie sa tii cont cand calatoresti. Iata ce trebuie sa stii inainte de a pleca in vacanta.

1. Verifica gradul de infractionalitate al statului

Inainte de a pleca in vacanta, verifica pe net care este gradul de infractionalitate al statului pe care urmeaza sa il vizitezi, pentru a-ti lua din timp masuri de siguranta. Pe internet, dar mai ales pe forumurile de specialitate vei gasi o multime de sfaturi utile de la alte persoane care au fost in vacanta in locul in care urmeaza sa pleci si tu.

2. Atentie la persoanele deghizate in politisti!

Exista escroci care se deghizeaza in politisti si cer strainilor sa le dea portofelele la control pentru un asa-zis control al banilor legati de droguri. Nu da niciodata actele de identitate, banii sau alte bunuri daca persoana din fata ta nu poate sa dovedeasca functia pe care pretinde ca o are.

Nu oferi niciodata datele tale personale cuiva care te suna. Exista persoane care suna in camera de hotel si pretind ca sunt de la receptie, cerandu-ti numarul de card pentru o asa-zisa problema aparuta pe contul tau. Mergi intotdeauna la recpetie pentru a discuta cu persoana respectiva.

3. Fii atent la mijloacele de transport in comun

In mijloacele de transport in comun se petrec de regula cele mai multe infractiuni, mai ales daca sunt aglomerate. Protejeaza-ti asadar buzunarele si/sau geanta si nu tine obiectele de valoare precum telefonul, la vedere.

4. Fii prudent cand primesti lucruri "gratuit"

Cand un necunoscut se apropie de tine si iti ofera un tricou, o palarie sau o bautura "gratuit", gandeste-te de doua ori inainte sa accepti. Daca este vorba despre un escroc, acesta va incerca sa-ti faca poze imbracat in acel tricou si iti va cere bani pe ele. Sau te va invita intr-un bar spunand ca-ti face cinste si va disparea dupa ce ati facut o consumatie oarecare.

5. Nu plati pentru servicii nesolicitate

Toata lumea isi face poze in vacanta, mai ales in zonele de interes turistic. Insa exista si profitori care ii fotografiaza pe turisti si care apoi le cer insistent bani pe ele. Unii chiar pretind ca trebuie sa le platesti inainte sa se duca intr-un presupus studio foto sa-ti scoata pozele. Nu plati pentru niciun serviciu nesolicitat si nu ceda in fata insistentelor.

Sursa foto: news.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea