Vacante

#vegetarian #turisti #restaurante #mancare #vacanta

Cum sa te descurci in strainatate daca esti vegetarian

Cand esti vegetarian convins si calatoresti in strainatate, usurinta cu care gasesti ceva de mancare pe gustul tau depinde in mare masura de traditia culturala a acelui popor. Daca urmezi pasii de mai jos iti va fi mai usor sa gasesti mancarea pe care ti-o doresti, in calatoriile tale peste hotare.

Pasi de urmat

Pasul 1. Informeaza-te. In functie de destinatia spre care te indrepti, cauta inainte de plecare cat mai multe informatii despre traditia culturala a acelui popor. De exemplu, vei afla ca in general gastronomia egipteana este bazata pe fructe, zarzavaturi, sosuri si legume.

Poti gasi de dinainte societatile de sau listele de restaurante si localuri care servesc mancare vegetariana . Pe site-urile oficiale ale diverselor orase exista informatii despre astfel de localuri. Iata aici un exemplu pentru Liverpool si unul pentru Barcelona, aici.

O alta posibilitate este sa achizitionezi un ghid turistic bun, in care de obicei se gasesc informatii detaliate inclusiv despre obiceiurile culinare si posibilitatile din zona. Un astfel de ghid iti poate arata cum se numesc in limba respectiva alimentele pe care le consumi in mod normal. Astfel, iti va fi mai usor sa le cauti apoi in magazine sau sa le soliciti la restaurante.

Pasul 2. Ghiduri pentru vegetarieni . Exista tari care publica ghiduri anuale destinate turistilor straini vegetarieni, care vor sa le viziteze. Asa se intampla cu Marea Britanie, unde Vegetarian Visitor, editia 2009, costa 2 lire si este disponibila si online. Detalii gasesti aici. O lista care cuprinde mai multe tari, cu informatii despre mancarea vegetariana pentru turisti, gasesti aici.

Pasul 3. Meniu personalizat. Daca urmeaza sa stai la hotel sau la o gazda, cere detalii cu privire la meniu si la posibilitatea personalizarii acestuia. Sunt multe restaurante, hotelieri sau gazde dispuse sa faca pe plac clientilor.

fel de mancare vegetarianPasul 5. Localnicii. Printre cele mai bune surse de informare asupra posibilitatilor de a gasi sunt reprezentate chiar de localnici. Acestia te pot indruma in locurile in care exista alimente pentru vegetarieni si chiar iti pot da sfaturi cu privire la preturi.

Pasul 6. Pietele si sistemul self kitchen. Daca te afli in strainatate si vrei sa-ti cumperi singur alimentele, alege pietele, unde produsele sunt mai ieftine. Daca este vorba despre o tara precum Grecia, acestea vor fi si foarte proaspete si gustoase si mai ales, netratate artificial. In acest caz, este bine sa te orientezi dupa hotelurile care functioneaza in regim self kitchen. Se poate sa gasesti chiar vile sau apartamente, dotate cu bucatarie sau chicineta, unde ai posibilitatea sa-ti pregatesti masa dupa bunul plac. Mai multe detalii despre gastronomia greceasca gasesti in articolul Adrenalina la distanta de o furculita (VIII): Grecia.

 

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Ghid turistic
  • Ghid pentru vegetarieni
  • Sistem self kitchen
  • Lista magazine&restaurante pentru vegetarieni

 

Sfaturi&Avertismente

Insa tine seama de faptul ca nu toata lumea stie ca exista mai multe tipuri de vegetarieni. Cu atat mai putin nu vor ghici gazdele sau reprezentantii restaurantelor obisnuite, de pilda, ca poate nu mananci alimente pe baza de lapte. S-ar putea sa considere ca este indeajuns sa nu ai carne in farfurie. Cand soliciti un meniu personalizat, fii clar in privinta alimentelor consumate.

• Poti gasi la operatorii de turism hoteluri care servesc meniuri pentru vegetarieni. In tari cu inalte standarde europene, precum Austria sau Germania, zonele montane au o adevarata traditie in productia de alimente ecologice. Detalii gasesti aici.

• Pentru ca in Marea Britanie gastronomia vegetariana este foarte importanta pentru populatie, exista si un Top al Celor Mai Bune Restaurante de Vegetariani. Daca vrei sa vizualizezi lista primilor 10 castigatori, selectati de catre the Vegetarian Society pentru anul 2008, mergi aici.


Daca esti vegetarian si ai avut astfel de experiente in calatoriile tale peste hotare, ne poti impartasi impresii si informatii utile , pentru a-i ajuta si pe altii sa se descurce mai usor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea