Vacante

#egipt #piramide #giza #cairo #vacanta #turisti #egipteni #piramidele din giza

Cum sa planifici o vizita la piramidele din Giza

Piramidele de pe platoul Giza fac parte din Cele 7 Minuni ale Lumii Antice si sunt singurele dintre acestea care inca exista. Daca ajungi in Cairo, o vizita la piramide este un must. Urmeaza pasii de mai jos pentru a sti care sunt lucrurile de care este bine sa tii cont cand le vizitezi.

Pasi de urmat

Pasul 1. Timp de vizita. Rezerva cel putin o jumatate de zi pentru vizita la piramide. Complexul piramidelor este vizitat de o multime de turisti pe toata durata anului, astfel incat locul este de obicei foarte aglomerat.

Pasul 2. Preturi. In functie de ceea ce doresti sa vizitezi, vei plati un pret separat. Intrarea in complex costa 60 lire egiptene (le) pentru adulti sau 30 lire, pentru studenti. Iata lista preturilor:
- Marea Piramida: 100 Le; 50 Le redus
- Piramida lui Khafre: 30 Le; 15 Le redus
- Piramida lui Menkaure: 25 Le; 15 Le redus
- Solar Boat: 40 Le; 20 Le redus.

Pasul 3. Mijloace de transport. Turistii se pot plimba pe dunele de nisip inchiriind camile, cai sau trasurici. Este bine sa negociezi la sange cu negustorii egipteni, afland toate detaliile despre pret in functie de durata calatoriei, numarul de participanti, distanta parcursa, servicii suplimentare (fotografii, ghid etc). Alte detalii gasesti in articolul Cum sa inchiriezi o camila in Egipt.

Pasul 4. Suveniruri. Suvenirurile vandute la piramide sunt majoritatea produse slabe calitativ, iar preturile practicate, nejustificat de mari. Daca vrei sa faci cumparaturi, este mai bine sa astepti un alt moment si sa-ti dedici timpul vizitei in sine.

Pasul 5. Evenimente. Langa piramide au loc diverse evenimente culturale. Cel mai cunoscut este spectacolul de lumini si sunet, care are loc in fiecare seara langa Sfinx. Te poti interesa la operatorul de turism roman sau la cel local asupra evenimentelor existente aici, in perioada ta de vizita.

Pasul 6. De evitat. Evita comerciantii care incearca sa-ti vanda tot felul de produse, inclusiv pe cei care iti ofera “gratuit” produse egiptene, deoarece nu sunt profesionisti si incearca sa exploateze turistii din zona cu tot felul de tactici. Fii ferm dar politicos, cand ii refuzi si nu-ti pierde vremea cu discutii inutile.

Pasul 7. Haine&obiecte necesare. Imbraca-te cat mai decent, cu bluza, fusta sau pantaloni care sa acopere jumatatea bratelor si picioarelor. Alege o incaltaminte comoda, dar inchisa, pentru a te feri de nisipul arzator. Ia cu tine o sticla de apa, deoarece te deshidratezi foarte usor pe platoul Giza , in plin soare. Este bine sa-ti acoperi capul cu o palarie sau alt accesoriu care sa te fereasca de soarele arzator. Ochelarii si aparatul foto sunt si ele lucruri foarte utile.

Sfaturi&Avertismente

• Daca calatoresti cu grupul, asigura-te ca ai la tine un telefon si datele de contact ale ghidului si a unei a doua persoane. In multime este foarte usor sa te pierzi de restul grupului. Va puteti da o ora de intalnire, dupa ce fiecare a terminat vizita.

Alte articole care te-ar putea interesa:

Ai vizitat piramidele din Cairo? Povesteste-ne impresia ta despre aceasta atractie turistica a Egiptului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea