Vacante

#corning glass museum #parcul niagara #niagara-on-the-lake #american falls #horseshue falls #cascada niagara #niagara

Cum sa planifici o vacanta la Cascada Niagara

Aflata intre New York si Ontario, Cascada Niagara este una dintre cele mai cunoscute atractii turistice din America de Nord si totodata una dintre frumusetile naturale de top, cu o vechime de 12 mii de ani. Iata in continuare pasii de urmat pentru planificarea unei vacante aici.

Pasi de urmat

Pasul 1. Obtine viza. Niagara poate fi vazuta de pe teritoriul Statelor Unite sau Canadei. Oricare este alegerea ta, vei avea nevoie de viza. Detalii gasesti aici.

Pasul 2. Gaseste cazare. La Niagara gasesti hoteluri de la 2 la 5 stele. Pretul mediu pentru o camera, la un hotel de 3 stele, este de 50 euro pe noapte. Poti opta pentru un pachet care include 2 nopti de cazare, transport local cu autocarul, ghid si plimbare cu vaporasul. Un astfel de pachet costa in jur de 400 euro de persoana, iar la aceasta suma se adauga biletul de avion pe ruta Romania, Canada sau Statele Unite.

Pentru o vacanta mai lunga, pretul ajunge la aproximativ 2000 euro si asigura biletul de avion, vizite in Toronto, Niagara, Ottawa, Quebec si Montreal, cazarea cu mic dejun, transferurile, transportul local cu autocarul si ghidul.

Pasul 3. Afla ce poti vizita. Divizata de Insula Goat in doua parti, Niagara poate fi vizitata pe malul din stanga, in Canada ( Horseshue Falls ) sau pe malul drept, in Statele Unite ( American Falls ). Tunelul din spatele cascadei se numeste Maid of the Mist si poate fi vizitat pe vaporas. De obicei sunt vizitate zona niagara-on-the-lake si Parcul Niagara. Alte tururi si vizite gasesti aici.

Excursiile la Niagara includ, de obicei, un muzeu, Corning Glass Museum . Acesta contine piese care ilustreaza istoria sticlei, in ultimii 3000 de ani. Una dintre cele mai frumoase experiente in acest muzeu o constituie crearea propriului pahar de catre vizitator, cu ajutorul personalului specializat. Detalii gasesti aici.

Sfaturi&Avertismente

• Pelerinele de ploaie sunt impartite turistilor chiar la cascada, pentru plimbarea cu vaporasul. Niagara este spectaculoasa si dupa caderea intunericului, cand apele sunt luminate de reflectoare puternice si colorate.

Ai fost la Cascada Niagara? Povesteste-ne impresiile tale si ajuta-i si pe altii cu informatii utile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea