Vacante

#vilamoura #algarve #portugalia #plaja #vacanta #statiune

Cum sa planifici o vacanta in Vilamoura

Statiunea portugheza Vilamoura se afla in Algarve , in partea de vest a orasului Faro si la mai putin de 300 km de Lisabona. Gratie numeroaselor sale atractii si facilitati, Vilamoura este o destinatie de vacanta potrivita pentru amatorii de sport, pentru familii si tineri. Daca urmeaza sa-ti petreci vacanta aici, urmeaza pasii de mai jos pentru a sti cum sa planifici aceasta calatorie.

Pasi de urmat

Pasul 1. Cum ajungi. Vilamoura se afla in partea sudica a Portugaliei, in Algarve. Zborurile charter pentru aceasta destinatie aterizeaza in orasul Faro, care se afla in estul statiunii.

Pasul 2. Clima. In Vilamoura este un climat oceanic, in care verile sunt calduroase si blande, iar iernile cu un mare grad de umiditate. In ianuarie si februarie se inregistreaza cele mai mici temperaturi, in timp ce in iunie si iulie este perioada cea mai calduroasa. In noiembrie si decembrie se inregistreaza ploi abundente.

Pasul 3. Cat te costa. In statiune gasesti atat hoteluri de 4 si 5 stele, cat si apartamente si vile. Un sejur de o saptamana in Vilamoura costa in jur de 500 euro de persoana. Un astfel de pachet include de obicei transportul cu avionul, transferul de la aeroport, cazarea cu mic dejun intr-un hotel de 3 stele din statiune si asistenta turistica.

Pasul 4. Atractii. Vilamoura face parte din cea mai atractiva destinatie turistica a Portugaliei, Algarve. Asezata intr-un cadru natural, cu paduri de pini si plaje, statiunea detine cateva monumente istorice, precum ruinele romane si muzeele. Gasesti aici magazine, trasee in natura, restaurante si viata de noapte.

Vilamoura plajaSpatiul natural protejat prin lege se numeste Environmental Park of Villamoura, parc cu o flora si fauna diversificata si unde isi duc existenta pasarile de apa.

Clima blanda pe pe tot parcursul anului permite practicarea a numeroase sporturi, de la golf la scubadiving.

Pasul 5. Plaje. Plajele sunt atat unele dezvoltate si modernizate, cat si unele mai retrase si mai modeste. Una dintre plajele cu nisip apreciate este Praia da Marina sau Praia de Vilamoura. Plaja se afla in estul portului din Vilamoura si dispune de mai multe servicii si facilitati.

Pasul 6. Gastronomie. Vilamoura este cunoscuta pentru vinurile sale si pentru preparatele din fructe de mare. Statiunea dispune de un numar mare de baruri si restaurante, modeste, medii si de lux. Pe langa peste, restaurantele ofera preparate din diverse tipuri de carne. Pe langa localurile traditionale, gasesti restaurante frantuzesti , indiene, italienesti, chinezesti etc.

In cazul in care stai intr-un apartament cu chicineta, se poate sa dispui de propriul barbeque, pe care sa pregatesti fripturi si alte preparate. In supermarketuri poti gasi fructe, peste si produse proaspete.

Sfaturi&Avertismente

• Din Vilamoura se pot face excursii in orasele Quarteira, Loule, Faro si chiar Lisabona.

Alte articole care te-ar putea interesa:

Daca ai fost in vacanta in Vilamoura, povesteste-ne cum ai planificat aceasta calatorie si ajuta-i si pe altii cu sfaturi utile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea