Vacante

#destinatii #vacanta #turisti #varf de sezon #extrasezon #sezon

Cum sa planifici o vacanta in varf de sezon turistic

Daca firma ta iti da concediu numai in luna august sau daca copiii au vacanta fix in varful de sezon, atunci trebuie sa te descurci, calatorind in sezonul de vacante. Iata in continuare cateva aspecte de care este bine sa tii cont, pentru a planifica aceasta calatorie intr-un mod eficient:

1. Alege capetele, nu varful de sezon

Sezonul de vacante inseamna pentru multe destinatii perioada verii. In functie de tara si destinatie, perioada de vacante incepe in luna iunie si dureaza pana in octombrie. Capetele de sezon sunt preferabile pentru calatorii, daca alegem un oras foarte dezvoltat turistic. De exemplu, Praga sau Salzburg pot fi vazute mai usor in prima luna a verii sau la mijlocul toamnei, deoarece temperaturile sunt foarte placute si nu te lovesti de turisti la tot pasul.

2. Fa rezervarea din timp

Indiferent ce perioada alegi din sezonul de vacante (vacanta de vara sau concediul pentru sarbatorile de iarna), fa rezervarea cu cateva luni inainte. Avand in vedere ca alegi sa pleci in perioada vacantelor, cel mai mare numar de turisti cauta cazare si transport in aceeasi perioada ca si tine, asa ca este bine sa rezolvi cu mult timp inainte de plecare astfel de aspecte, pentru a avea de unde sa alegi. Mai tarziu, raman numai pachetele nevandute si oferta nu mai este la fel de interesanta.

3. Evita sa vizitezi cele mai mari obiective in cele mai aglomerate perioade din an

turisti in CracoviaDaca mergi in vacanta sa vizitezi un obiectiv turistic foarte important, in varf de sezon , inseamna sa stai la cozi de cateva ore si astfel sa nu faci mai nimic intr-o zi intreaga. De exemplu, evita sa vizitezi Turnul Eiffel in mijlocul verii sau Vaticanul, in aceeasi perioada.

4. Alege destinatiile mai putin cunoscute

Operatorii turistici iti pot propune destinatii mai putin cunoscute, cel putin la fel de frumoase ca cele promovate intens. De exeplu, insula greceasca Kos nu este la fel de faimoasa precum Corfu, statiunea Fethiye nu se bucura de acelasi renume precum Marmarisul, insa locurile sunt la fel de frumoase.

5. Cine se trezeste de dimineata chiar ajunge departe

Daca trebuie sa calatoresti in plin sezon, este foarte important sa te trezesti de dimineata. In vacanta iti doresti sa te odihnesti, insa pentru zilele in care ai in program o vizita pe undeva, in prima canion turismparte a zilei, trebuie sa faci efortul de a merge la prima ora. Un exemplu este Ouranoupolis, de unde se pleaca in croaziere in jurul muntelui Athos. A doua cursa a diminetii este mult mai aglomerata decat prima. La obiective turistice mari, precum Vaticanul sau Luvrul, sa ajungi dupa ora 10 inseamna sa stai la cozi infernale. La fel se intampla cu marile castele si palate.

Mai mult decat atat, este recomandabil sa nu vizitezi muzeele in zilele cu intrarea libera, din plin sezon. De exemplu, un muzeu poate fi vizitat gratuit in prima zi de luni, insa daca este vorba despre o perioada prin iulie sau august, multimea de turisti nu merita efortul. Daca mergi insa in martie, in noiembrie sau in alta perioada de extrasezon, poate fi rentabil.

6. Informeaza-te bine cu privire la sezonul de vacante pentru destinatia aleasa

In functie de destinatia aleasa sa-ti petreci vacanta, sezonul turistic difera. In Scandinavia , in vara nu sunt atatia turisti pentru ca turismul cel mai dezvoltat este cel de tip business, care in aceasta perioada nu functioneaza. La Marea Rosie, in Egipt, sezon de vacante este permanent, clima permintand turistilor sa se bucure de soare si baie in mare indiferent de luna. In Bulgaria, sezon turistic este in primul rand vara, apoi in perioada sarbatorilor de iarna si, nu in ultimul rand, de Paste, gratie traditiilor ortodoxe similare.

Citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea