Vacante

#bucataria malteza #arhipelagul maltez #vacanta in malta #valletta. vacanta #insula malta #insula #malta

Cum sa planifici o vacanta in Malta

Extrem de bogata in istorie, ahitectura si cultura, cu frumuseti naturale incontestabile, aflata intre Europa si Africa, Malta detine unele dintre cele mai atractive plaje din Marea Mediterana. Daca iti vei petrece vacanta aici, urmeaza pasii de mai jos pentru a sti cum sa-ti planifici aceasta calatorie.

Pasi de urmat

Pasul 1. Cum ajungi. Malta face parte din Arhipelagul Maltez , alcatuit din 6 insule, dintre care ea este cea mai mare ca suprafata. Insula Malta se afla la 90 km de insula Sicilia si la 290 km de tarmul Africii. Aeroportul din Malta, Malta International Airport, se afla la numai 5 km de capitala, orasul Valletta. Exista si feriboturi care leaga insula de principalele porturi mediteraneene.

Pasul 2. Clima. Clima este mediteraneana, cu multe zile insorite pe an. Verile sunt fierbinti si secetoase. Un nivel mai mare de umiditate se inregistreaza primavara si toamna, din cauza vanturilor fierbinti (sirocco)care vin din Africa. Iernile sunt blande, cu putine perioade foarte reci, din cauza unor vanturi venite din centrul Europei.

In zilele insorite, indiferent de sezon, trebuie sa te feresti de soarele foarte puternic, purtand palarie, ochelari de soare si folosind creme specifice.

Pasul 3. Cazare. Oferta de cazare este diversificata in Malta, de la hoteluri de lux la hosteluri, apartamente si camere de tip Bed&Breakfast. Un sejur de o saptamana costa in medie 500 euro de persoana in varf de sezon, intr-un hotel de 3 stele. Un astfel de pachet include biletul de avion, transferul de la aeroport, 7 nopti de cazare cu mic dejun si asistenta turistica. In capetele de sezon preturile scad sub 400 euro.

Pasul 4. Atractii in Malta. Gratie istoriei foarte lungi a regiunii, de peste 7000 de ani si a bogatiilor naturale, insula abunda in atractii turistice. Capitala, Valletta, este una dintre ele, orasul gazduind evenimente culturale. Tot Valletta detine un muzeul de arheologie cu artefacte preistorice. Grand Master’s Palace si catedrala Sf. Ioan sunt alte doua atuuri ale orasului. Mai multe informatii despre ce poti vizita pe insula gasesti in articolul Scufundat in albastru de Malta.

Pasul 5. Gastronomie. bucataria malteza este caracterizata de preparate de tip mediteranean. Preparatele au la baza ulei de masline, branza de capra, vin, ceapa, rosii si fructe de mare. Bucataria malteza are influente siciliene si africane. Adesea, preparatele se fac din produsele de sezon care cresc pe insula.

Sfaturi& Avertismente

• Din respect fata de religia crestina, foarte bine reprezentanta pe insula, este indicat sa nu porti costum de baie in zonele publice, acesta fiind folosit numai pe plaja. Vizitarea bisericilor necesita o tinuta decenta, cu bratele si picioarele acoperite.

• Daca faci cumparaturi in regiunile turistice mai cunoscute, cum sunt Bugibba, Qawra, Sliema si St. Julian's, este indicat sa verifici preturile in mai multe locuri. Adesea preturile sunt facute pentru turisti si astfel produsele sunt vandute mai scump decat ar trebui.

Ai fost in vacanta in Malta ? Povesteste-ne cum ai organizat aceasta calatorie si ajuta-i si pe altii cu sfaturi utile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea