Vacante

#clima brasov #vacanta in brasov #brasov

Cum sa planifici o vacanta in Brasov

Brasovul este unul dintre cele mai bine dezvoltate orase din punct de vedere turistic: magazine moderne, muzee, cetatea veche, toate dominate de Biserica Neagra si de Piata Sfatului, sunt doar cateva dintre atractiile sale. Pentru un sejur scurt sau o vacanta de lunga durata , Brasovul si imprejurimile sale sunt o alegere foarte atractiva. Urmeaza pasii de mai jos pentru a sti cum sa-ti planifici o brasov .

Pasi de urmat

Pasul 1. Transport. In Brasov se ajunge usor cu trenul sau cu microbuzele care leaga orasul de restul tarii. In special pe ruta Brasov-Bucuresti sunt numeroase trenuri, aproape din ora in ora. Cu rapidul sau acceleratul, calatoria dureaza 3 ore, iar cu intercity, in jur de 2h45 minute. Autogara din Brasov se afla in imediata apropiere a garii, iar de aici se pot face inclusiv excursii in zonele si atractiile turistice din imprejurimi, cum este Rasnovul.

Tot langa gara se afla statia RAT Brasov, de unde pleaca autobuzele si troilebuzele spre oras, inclusiv spre centrul Brasovului. Statia Livada Postei reprezinta una dintre cele mai importante puncte, de aici plecand un numar mare de autobuze si troilebuze, facand legatura intre Brasovul vechi si partea noua a orasului.

Pasul 2. Clima. In Brasov clima continentala este rece toata perioada anului, din cauza muntilor. Prezenta acestora face ca vremea sa fie schimbatoare, cerul senin alternand cu vremea innorata, ploi scurte de vara, furtuni sau ninsori puternice iarna. Vara, media maxima de temperatura se situeaza undeva la 27 grade C, arareori temperaturile ajungand la 35 grade C.

Pasul 3. Ce pui in bagaj. Pentru o vacanta in Brasov , este bine sa ai la tine imbracaminte si incaltaminte comoda, cu ceva haine si accesorii mai groase, deoarece serile si diminetile sunt racoroase chiar si vara, iar din toamna incepe sa se faca simtit aerul rece montan.

Pasul 4. Cazare. In Brasov oferta de cazare este foarte reprezentanta. Gasesti cazare in hoteluri, vile, pensiuni, cabane, apartamente etc. Pentru ca orasul este vizitat de turisti pe toata perioada anului, preturile nu sunt dintre cele mai mici. La o pensiune de 3 margarete, o camera poate costa 150 lei pe noapte. Una dintre cele mai interesante locuri de cazare o reprezinta casele vechi din Brasov, transformate in hoteluri si pensiuni. Aceste case au o arhitectura aparte, cu elemente medievale, cu mobilier de epoca, insa dotate cu instalatii si servicii moderne.

Pasul 5. Ce vizitezi. Brasovul are un numar impresionant de atractii turistice, iar principalul avantaj il constituie faptul ca majoritatea sunt concentrate in vechea cetate, putand fi astfel parcurse pe jos. Detalii gasesti in articolul Ce obiective turistice vizitezi in Brasov I.

Sfaturi&Avertismente

• La vizitarea bisericilor vechi ale Brasovului trebuie sa te interesezi inainte care este programul cu publicul. In cazul in care nu se tine slujba, se poate ca biserica sa nu poata fi vizitata inauntru. Imbraca-te corespunzator cerintelor din lacasele de cult si verifica tablitele care mentioneaza daca fotografiatul este permis in interiorul bisericii.

• Evita sa iei masa pe stradutele care pornesc din Piata Sfatului, deoarece in zonele turistice preturile sunt mai mari, iar mancarea nu este neaparat foarte gustoasa. Alte detalii despre aceasta destinatie gasesti in articolele:


Ai fost in vacanta in Brasov? Povesteste-ne impresiile tale si ajuta-i si pe altii sa-si planifice aceasta calatorie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea