Vacante

#barcelona #vacanta in barcelona #spania #parcul guell #sagrada familia #plazza catalunya #ghid turistic

Cum sa planifici o vacanta in Barcelona

Barcelona este prima oprire pe lista unei vacante in Spania. Oras cosmopolit, plin ochi de atractii turistice, Barcelona poate fi vizitata in orice perioada din an. Daca te gandesti sa ajungi aici in vacanta, iata cativa pasi de care este bine sa tii cont, pentru a avea un sejur reusit.

Pasi de urmat

Pasul 1. Bilet de avion. de avion gasesti la companiile low cost Wizz Air, Blue Air, Germanwings. Exista insa posibilitatea sa prinzi oferte speciale si promotii si la companiile de linie.

Pasul 2. Cazare. Un sejur de o saptamana in Barcelona costa intre 450 si 650 euro de persoana (zborul inclus), in functie de perioada. Cele mai ieftine preturi sunt la inceput si la sfarsit de sezon estival sau in extrasezon. Gasesti oferte de sejururi, pachete charter sau oferte de excursii optionale in Barcelona. Daca mergi pe cont propriu, cele mai ieftine hoteluri sunt cele din zonele inconjuratoare ale metropolei, hotelurile din centrul orasului avand preturi mari.

Alte detalii gasesti in articolul Cum sa vizitezi Barcelona cu bani putini.

Pasul 3. Ce vizitezi. Una dintre modalitatile de a vizita orasul este sa optezi pentru un tur cu autobuzul turistic. Te costa in jur de 25 euro (abonament pentru doua zile). Autobuzul are 3 linii care acopera intreg orasul si iti ofera posibilitatea sa cobori si sa urci la orice statie de pe traseu.

Daca vizitezi Barcelona cu autobuzul turistic, incearca sa gasesti un loc la etaj, pentru a vedea mai bine. In pretul biletului beneficiezi de un audioghid cu casti, care oferta informatii in mai multe limbi de circulatie internationala.

O atractie turistica pentru care nu trebuie sa scoti niciun ban din buzunar este , unde intrarea este libera.
Daca vrei sa ajungi , trebuie sa-ti rezervi cel putin jumatate de zi. Sunt cozi mari la intrare. Catedrala este in continuare in santier. Pentru acvariul din Barcelona trebuie sa platesti un pret destul de mare, in jur de 16 euro, insa merita o vizita gratie diversitatii faunei marine de aici. Pe Montejuic ajungi cu funicularul. Panorama spectaculoasa este una dintre cele mai frumoase experiente ale Barcelonei.

In cazul in care iti propui o vizita la Stadionul New Camp, trebuie sa stii ca singurul lucru care se poate vizita aici este muzeul, stadionul in sine fiind inchis. Este bine sa te interesezi inainte pentru a nu avea surprize neplacute.

Pasul 4. Mancare si bautura. Cea mai ieftina mancare o gasesti in taverne si localuri gen cantina, unde se serveste mancare traditionala si unde exista meniuri zilnice. O masa principala ajunge la 15 euro. Exista localuri unde clientii pot pota pentru un meniu de 10 euro, care contine aperitiv, un fel intai, un fel doi si un desert. Acestea sunt alese din trei feluri, propuse in respectivul meniu.

Nu uita sa cumperi apa plata. La supermarket este mai ieftina decat la restaurant. Pe o sticla de 1 litru si jumatate dai cam 1 euro.

Pasul 5. Suveniruri. Suvenirurile sunt scumpe in Barcelona, ca in orice metropola europeana. Pe un evantai poti da 3 euro. Daca vrei sa ai o amintire dar sa fie si util, cumpara un tricou. Costa 5-6 euro bucata.

Pasul 6. Transport. Pentru a ajunge de la aeroport in centrul orasului, in Plazza Catalunya , trebuie sa te urci in autobuzul A1. Biletul te costa 5 euro. Tot din pleaca din 5 in 5 minute trenuri spre Costa Brava. Calatoria dureaza in jur de 45 de minute si un bilet este destul de ieftin, 3.5 euro de persoana.

Sfaturi&Avertismente

• Barcelona poate fi vizitata pe cont propriu, doar cu un ghid turistic . Gasesti ghiduri la numeroase edituri din Romania. Poti intreba si la receptia hotelului in care stai, deoarece hotelurile ofera de obicei harti gratuite.

• Daca vrei sa afli mai multe informatii despre oras, citeste articolul Cat te costa un weekend in Barcelona.

Ai fost in Barcelona in vacanta? Povesteste-ne cum ai organizat aceasta calatorie si ajuta-i si pe altii cu sfaturi utile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea