Vacante

#vacanta #oferte speciale #last minute #vacanta cu familia

Cum sa planifici o vacanta cu familia intr-un mod economic

O implica destul de multa cheltuiala . Pe langa costul cazarii, mesei si transportului, fiecare membru al familiei are nevoie de un buget personal de vacanta, ca bani de cheltuiala. Pentru a nu-ti afecta echilibrul financiar intr-un mod grav, poti tine cont de cateva aspecte, reducand cheltuielile. Urmeaza pasii de mai jos pentru a sti care sunt lucrurile de care este bine sa tii cont.

Pasi de urmat

Pasul 1. Cont de vacanta. Fa un cont de vacanta la o banca, pe care sa nu-l poti accesa decat la anumite intervale de timp. Astfel te asiguri ca intr-un an de zile se aduna suficienti bani, care au ca scop numai vacanta. Oricat de putin ai adauga in fiecare luna, de acesti bani nu te atingi si, usor-usor suma va creste.

Un iti poate propune o vacanta in functie de bugetul de care dispui.

Pasul 2. Alege destinatia. Destinatia aleasa este deosebit de importanta, cand ai un buget foarte limitat. Este bine sa alegi un loc care sa ofere suficiente activitati pentru a satisface interesele fiecarui membru al familiei, dar care sa ofere si facilitati gratuite.

De exemplu, daca alegi o statiune pe litoralul italian, ofertele vor fi in general cu mic dejun sau demipensiune, dar foarte rar vei gasi pachete all inclusive, deoarece exista suficiente restaurante si localuri pentru a lua masa individual. Daca mergi insa in Turcia, ultra all inclusive-ul este la el acasa. Ai putea economisi in privinta mancarii si poti beneficia de servicii gratuite precum , animatori de adulti si animatori de copii, spectacole nocturne, beach bar-uri si alte servicii si facilitati pentru care nu mai trebuie sa scoti bani din buzunar.

Pasul 3. Alege perioada. Daca mergi in plin sezon, trebuie sa-ti rezervi si sa platesti vacanta cu cel putin 3 luni inainte, pentru a primi o reducere. Cu toate acestea, preturile de la fata locului nu au cum sa fie reduse in plin sezon, ceea ce inseamna ca vei plati mai mult pentru orice cumperi in timpul vacantei.

vacanta la munte cu familiaDaca alegi insa extrasezonul sau capetele de sezon, ai mari sanse sa gasesti preturi mai mici, fara a face compromisuri la vreme. Pentru aceasta din urma, alege locurile in care vremea este insorita si temperaturile sunt suficient de mari chiar si in aprilie sau octombrie.

Pasul 4. Last minute -uri. Daca ai gata pregatit bugetul de vacanta si poti pleca oricand, aceasta flexibilitate a ta si a familiei poate deveni extrem de avantajoasa, cu ofertele last minute. Operatorii de turism care mai au locuri libere in cursele charter si in camerele de hotel propun astfel de oferte mai ieftine decat cele obisnuite, iar pentru bugetul unei familii reducerile pot ajunge la cateva sute de euro.

Pasul 5. Alte promotii si reduceri. Pentru a plati mai putin pentru o vacanta in familie , cauta ofertele care ofera reduceri pentru familii, pentru copii si chiar pentru pensionari.

Sfaturi&Avertismente

• Alege destinatiile unde exista hoteluri axate pe pachete de vacanta de tip family. Astfel de hoteluri dispun de restaurante care ofera meniuri speciale pentru copii. Un alt aspect de care poti sa te folosesti sunt camerele sau apartamentele care dispun de frigider sau chicineta, unde poti pastra mancarea cumparata individual.

Ai fost in vacanta cu familia beneficiind de reduceri si oferte speciale? Povesteste-ne cum ai reusit sa mentii un buget restrans, fara sa simti ca faci sacrificii in vacanta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea