Vacante

#vacanta #vacanta cu familia #hoteluri #copii

Cum sa planifici o vacanta cu adolescentii

Cand iti petreci vacanta in familie , principala provocare o constituie gasirea unei destinatii care sa indeplineasca nevoile tuturor. Daca pleci in concediu cu copiii tai adolescenti, este nevoie sa te asiguri ca acestia vor avea parte de suficiente servicii si facilitati pentru a se simti bine si a avea parte de independenta. Urmeaza pasii de mai jos pentru a sti cum sa planifici o vacanta cu adolescentii.

Pasi de urmat

Pasul 1. Activitati si interese. Afla care sunt nevoile si interesele adolescentului. Se poate ca acesta sa aiba nevoie de propria lui camera de hotel si sa fie interesat de o destinatie care-i poate oferi activitati diversificate.

a) Discoteci. Poti sa te indrepti catre o destinatie vizitata de multi tineri, precum este Malta, pentru a avea cu cine sa socializeze. Daca ii place sa danseze, oferta de discoteci din zona este foarte importanta. Tine cont de faptul ca orasele care detin multe astfel de locuri sunt mai interesante decat un resort izolat, unde exista cel mult 1-2 discoteci, iar distractia arareori tine pana dimineata. 

b) Sporturi. Hotelurile si resorturile unde se practica diverse sporturi precum sailing, climbing, kayaking sunt si ele atractive deoarece ofera activitati adrenalitice. Adolescentii pot fi deschisi la invatarea unui astfel de sport. De exemplu, lectiile de surfing devin atractive pentru ca reprezinta o provocare si, in plus, vor avea ce sa povesteasca prietenilor de acasa.

c) Excursii. Excursiile optionale pot fi o varianta buna de petrecere a timpului liber. Daca un adolescent nu este neaparat interesat de vizitarea unui sit arheologic, poate, in schimb, sa aleaga un safari cu jeep-urile prin desert.

d) Entertainment hotelier. Activitatile incluse in programul de entertainment al hotelului pot atrage un adolescent. Pentru fete, de exemplu, lectiile gratuite de bally dance sau cursurile de aerobic sunt activitati placute.

e) Parcuri tematice. Una dintre cele mai bune oferte o reprezinta parcurile tematice, deoarece aici intreaga familie gaseste ceva interesant de facut.

Pasul 2. Relaxare. Adesea un adolescent are nevoie de mai mult somn in vacanta, astfel incat este bine sa aiba propria lui camera de hotel. Si pofta de mancare poate fi destul de mare, prin urmare pachetul ales este bine sa fie unul de pensiune completa sau all inclusive. Poti insa alege si o destinatie in care se gasesc destule terase si restaurante cu mancare sigura.

Pasul 3. Licente si acte. Practicarea unor sporturi de catre adolescenti necesita un atestat specific, cum este cel care le permite sa faca scufundari. Intreaba operatorul de turism cum poti obtine asa ceva. Daca adolescentul este suficient de mare pentru a putea conduce masina, va fi nevoie sa detina un permis.

Pasul 4. Tehnologie. Chiar daca tu nu planuiesti sa te uiti prea mult la televizor, este posibil ca un adolescent sa doreasca sa vada in vacanta filmele preferate. Intereseaza-te ce programe ofera hotelul respectiv, daca exista in camera un dvd player, daca accesul la internet este posibil. Poti lua in bagaj un mini dvd (dvd portabil), un ipod cu muzica, eventual un laptop pentru internet wireless.

 

 

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Rezervare la hotel
  • Permis de conducere
  • Alte acte

 

Sfaturi&Avertismente

• Daca mergi cu toata familia in vacanta si iti este greu sa gasesti un hotel potrivit, poti apela la o agentie de turism. Este suficient sa mentionezi care sunt principalele nevoi ale fiecarui membru al familiei si bugetul de care dispui pentru a primi cateva variante de oferte.

Ti-ai petrecut vacanta impreuna cu copilul tau adolescent? Povesteste-ne cum ai organizat programul astfel incat sa fie toata lumea multumita. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea