Vacante

#masa in praga #mancare praga #restaurante ieftine #praga

Cum sa mananci in Praga cu bani putini

Praga este genul de metropola europeana care atrage turistii indiferent de perioada anului. Pe cat de frumos este orasul din punct de vedere al arhiecturii, pe atat de dificil poate fi sa ai parte de o masa ieftina si indestulatoare. Urmeaza pasii de mai jos si vei sti cum sa gasesti localuri unde se mananca pe bani putini.

Pasi de urmat

Pasul 1. Ghidul turistic. Ghidurile turistice contin liste de restaurante, terase si localuri unde se poate manca mai ieftin. Fie ca iti cumperi unul din magazin, fie ca gasesti ceva pe internet, este bine sa-ti notezi cateva nume de localuri cu preturi accesibile.

Pasul 2. Dictionar ceh. Cauta un minidictionar ceh pentru a sti cativa termeni de baza. Poti apoi sa-i intrebi pe localnici unde mananca ei de obicei. Localurile frecventate de localnici au aproape intotdeauna preturi  mai bune decat cele pentru turisti.

Pasul 3. Special daily. Exista la unele restaurante meniuri zilnice cu preturi speciale , care includ 3 meniuri contra unei sume medii (aproximativ 200 de coroane). Se intampla insa ca aceste oferte sa fie in ceha, astfel incat ti-ar prinde bine minidictionarul.

Pasul 4. Localuri din statii. La metrou si in statiile mijloacelor de transport in comun gasesti localuri cu preturi foarte bune. Nu este o mancare pretentioasa, dar este hranitoare, gustoasa si la un pret atractiv.

fast-food PragaPasul 5. Tonete cu sandwich-uri. Peste tot prin Praga poti gasi tonete unde se vand sandwich-uri si hotdogi. Pot fi o varianta buna de a lua o gustare daca te grabesti sau preferi o masa rapida uneia de la restaurant.

Pasul 6. Taverne traditionale. Una dintre cele mai consistente si mai ieftine mese luate este intr-o taverna. Preparatele lor sunt copioase si au preturi accesibile.

Pasul 7. Zonele din apropierea zonelor turistice. Daca mergi sa mananci intr-o parte a orasului extrem de cunoscuta si intesata de turisti precum Stare Mestro, ai toate sansele sa platesti scump orice meniu. In schimb, zonele din apropierea zonelor turistice au localuri unde mancatul in oras nu mai este atat de costisitor.

 

 

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Ghid turistic
  • Dictionar
  • Lista restaurante&localuri

 

Sfaturi&Avertismente

• Daca mananci la restaurant, verifica intotdeauna care sunt taxele adaugate la meniu. Se percep taxe suplimentare pentru bacsisul care nu este inclus, pentru diverse alte lucruri precum servirea, painea, sosul primit etc. Pentru bacsis se lasa cam 10 - 15% din pret. Daca insa pe nota de plata scrie “service fee”, inseamna ca bacsisul este inclus deja. Verifica intotdeauna nota de plata inainte de a plati, pentru a sti sigur ca ai platit ceea ce ai consumat. Cechii nu au un renume prea bun in privinta corectitudinii la restaurant.

• Majoritatea restaurantelor si localurilor cu mancare ieftina accepta numai plata in cash. Alte detalii despre oras gasesti in articolul Cum sa-ti planifici o vacanta in Praga.

Ai mancat ieftin in Praga? Povesteste-ne ce localuri accesibile ai gasit si ajuta-i si pe altii sa manance in Praga cu bani putini. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea