Vacante

#vacanta #cort #destinatie

Cum sa iti pregatesti vacanta la cort

O vacanta la cort poate fi o solutie ieftina in perioada de criza, mai ales pentru cei care prefera concediile cu o doza de aventura. Fie la munte sau la mare, mersul cu cortul trebuie planificat din timp, astfel incat vacanta frumoasa sa nu devina una cu multe puncte negative. Iata cateva sfaturi pentru a-ti pregati concediul la cort.
 

1 Stabileste-ti destinatia de vacanta
 

Atunci cand iti planifici vacanta, alegerea destinatiei este una dintre cele mai importante etape. In cazul unui concediu petrecut la cort, trebuie sa tii cont de mai multe aspecte atunci cand alegi acest loc: daca are camping, ce conditii si servicii exista in aceste campinguri, preturile practicate pentru aceste servicii, ce distante va trebui sa parcurgi pentru a ajunge la obiectivele turistice din zona si ce mijloace de deplasare ai la dispozitie.

Odata stabilita destinatia, ar fi bine sa suni la locatia aleasa si sa faci o rezervare de loc, daca respectiva locatie permite acest lucru.
 

2 Alege cortul potrivit si accesoriile necesare pentru o vacanta la cort
 

Stabileste tipul de cort si accesoriile de care vei avea nevoie pentru vacanta. Decide-te asupra cortului pe care il vei lua in concediu in functie de cate persoane vor sta in el, de cat spatiu vei avea nevoie in afara scailor de dormit precum si in functie de activitatile pe care intentionezi sa le desfasori in cort.

Alege tipul de cort pe care il vei avea in functie de tipurile de clima si teren pe care le au locatia unde iti vei petrece vacanta: alege varianta cu un strat impermeabil mai gros daca mergi intr-o zona unde ploua mai mult, un alt tip de invelis daca vremea este foarte calduroasa si protectii de asezat pe jos pentru zonele unde gasesti si pietris. Tot in functie de tipul destinatiei, decide si ce accesorii pentru cort vei lua cu tine in bagaj: saci de dormit, ustensile pentru foc si gatit, masuta, scaune, umbrela etc..
 

3 Gandeste-te la activitatile pe care le poti avea in vacanta la cort
 

Daca pleci in concediu cu intreaga familie vei avea nevoie si de activitati recreative, in afara excursiilor pe care le vei face catre obiectivele turistice din zona in care va veti afla. Te poti gandi la plaja, inot si sporturi acvatice, pentru cazul in care mergi la mare sau la alpinism, trekking, pescuit, mountain biking etc. daca te vei afla intr-o zona de munte.
 

4 Ia-ti destui bani la tine in vacanta la cort
 

Fa-ti un calcul legat de cheltuielile pe care le vei avea de facut si stabileste-ti un buget de vacanta , Ia-ti bani destui la tine pentru a putea plati mesele si taxele de intrare la obiectivele turistice pe care vrei sa le vizitezi. Ai grija insa, banii trebuie tinuti bine. Desi cea mai buna solutie ar fi sa ii tii pe card si sa scoti de cate ori ai nevoie, se poate intampla sa te afli intr-o zona fara bancomate, asa ca banii cash sunt singura solutie. In acest caz, tine banii la tine, cat mai bine ascunsi.
 

5 Nu uita electronicele de care ai nevoie
 

Ce ar fi o vacanta fara fotografii? Ia-ti cu tine aparatul foto si electronicele fara care nu poti sta, tinand cont insa si de localizarea pe care o vei avea si de posibilitatea de a le alimenta la curent electric.


Sursa foto: mrgadget.com.au
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea