Vacante

#toscana #vila #inchiriere #turism #vacanta

Cum sa inchiriezi o vila in Toscana pentru vacanta

Vrei sa petreci o vacanta in Toscana, un loc considerat unic in lume? Vrei sa vezi podgoriile, livezile de maslini, dar si atmosfera rustica cu natura, orasele si castele la un loc ? Atunci ar fi bine sa te apuci de pregatit vacanta si mai ales sa-ti gasesti un loc de cazare la o vila in zona. Daca te-ai decis sa mergi in vacanta la o vila in Toscana, iata cateva sfaturi pentru a avea concediul pe care ti-l doresti.
 

1 Alege-ti zona in care vei merge
 

Toscana este o zona foarte intinsa in Italia. Daca vrei sa mergi spre aceasta destinatie, ar fi indicat mai intai sa iti alegi locatia unde iti vei petrece concediul. Toscana este formata din mai multe provincii: Arezzo,  Florence, Grosseto, Livorno, Lucca, Massa-Carrara, Pisa, Pistoia, Prato, Siena. Intre aceste provincii exista deosebiri, in sensul in care unele au mai multe obiective turistice care pot fi vizitate, altele au iesire la mare, altele au in preajma livezi sau vii. De aceea, inainte de a te decide, ar fi bine sa-ti confrunti dorintele cu obiectivele oferite de fiecare zona in parte.
 

2 Stabileste numarul de persoane, perioada si serviciile de care vei avea nevoie
 

Inchirierea unei vile presupune sa stii mai multe detalii de care vei avea nevoie pentru a stabili amanuntele referitoare la cazare. Astfel, va trebui sa stii cate persoane veti fi, cat veti sta, daca veti dori sa aveti incluse in pret mic dejun, demi-pensiune sau toate mesele incluse. In functie de aceste criterii principale vei putea cauta prin oferta de vile din Toscana. La aceste criterii vei adauga si localizarea in spatiu.
Sursa foto: tuscany-villas.com
Gandeste-te din timp la perioada in care vei merge si incepe procedurile de rezervare si inchiriere cu cateva luni inainte. Daca te vei lasa pe ultimul moment vei risca sa nu mai gasesti locuri libere in perioada pe care ti-o doresti.

Cea mai indicata perioada a anului pentru a te bucura de linistea din Toscana este cea in afara sezonului, in lunile aprilie - mai - iunie si septembrie-octombrie, atunci cand zona nu este chiar atat de aglomerata. In plus, in aceste perioade preturile sunt considerabil mai mici fata de cele din perioada de varf a sezonului.
 

3 Cauta oferte
 

Iti poti inchiria o vila in Toscana apeland fie la site-urile de pe Internet, fie la cunostinte care au mai fost acolo, fie la agentii de turism. Cea mai la indemana solutie pare a fi cea a inchirierii pe Internet, acolo unde vei gasi multe site-uri dedicate celor care vor sa inchirieze o vila in Toscana. Iata cateva exemple: www.rent-a-villa-in-tuscany.com , //www.tuscany-villas.it/ , //www.tuscanyaccommodations.org/ .

Insa daca ai posibilitatea de a lua legatura cu persoane care au fost deja acolo, poti lua de la ei contactele locului unde au fost si sa le folosesti si tu. In acest caz te vei putea baza pe experienta unei persoane care iti poate spune ce a gasit acolo “pe viu”. In plus, daca vei alege optiunea inchirierii printr-o agentie de turism , nu va mai trebui sa stabilesti tu toate detaliile, scapand astfel de toata agitatia pe care o aduce pregatirea.
 

4 Opteaza pentru plata la saptamana si servicii incluse
 

Nu alege plata pe zi, ci alege plata pe saptamana. In plus, cauta locurile de tip “ bed and breakfast ” (BBs), care iti asigura si micul dejun. Alegand aceasta metoda, vei face economie la bani. In acest sens, daca pe site-urile pe care vezi ofertele vilelor gasesti si adresele de mail sau telefoanele proprietarilor, foloseste-le pentru a afla mai multe lucruri despre serviciile practicate si de ce iti pot oferi mai mult decat in oferta de pe site.

Pe site-urile de specialitate preturile sunt variate. Ele ajung la sume cuprinse intre 800 si 11000 de euro pe saptamana, in functie de numarul de camere, confortul si serviciile oferite.  De asemenea, acest pret este exprimat pentru un sejur in luna mai, atunci cand in zona nu este inca varf de sezon .

De exemplu, o vila in care se pot caza opt persoane, ajunge la aproximativ 1600 de euro pe saptamana, in timp ce o vila in care pot locui 17 persoane ajunge la 3500 de euro pe saptamana. In acest pret vei beneficia de accesul la piscina, bucatarie, serviciile unei menajere, teren de tenis sau fotbal si toate facilitatile vilei.  
 

5 Documenteaza-te in legatura cu vila pe care ai ales-o
 

Foloseste instrumentele existente pe Internet pentru a afla mai multe lucruri despre vila pe care ai ales-o. Pe site-uri precum TripAdvisor si bloguri ale persoanelor care au fost acolo vei gasi informatii despre concediul acestor persoane si daca merita sa mergi pana la capat cu inchirierea respectivei locatii.
Sursa foto: tuscany-villas.com
Ar fi bine sa stii ca atunci cand cauti o vila, o vei putea alege din mai multe tipuri. In aceasta zona exista vile de lux, vile care apartin fermelor sau castelelor si vile amplasate in orase. Intre acestea exista mai ales diferente de preturi si servicii. 
 

6 Nu plati intreaga suma odata
 

Achita numai un comision de rezervare, cel practicat de respectiva vila (in jur de 30%) si nu intreaga suma. Vezi si ce conditii de returnare a banilor exista si ce prevede contractul pe care il vei semna cu ei. Aceste masuri te vor proteja in fata posibilelor neplaceri.
 

7 Afla si ce poti vizita
 

Atunci cand iti stabilesti detaliile legate de vila, vezi ce optiuni ai si pentru deplasare, ce alte locuri poti vizita etc. Vei avea nevoie de ele odata ajuns acolo.
 

Sursa foto : casaombuto.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea