Vacante

#comerciant #beduin #egipt #camila #inchiriere

Cum sa inchiriezi o camila in Egipt

In Egipt exista in multe locuri camile de inchiriat, in parcurile resorturilor hoteliere sau la obiectivele turistice. Daca te vei urca pe o , vei avea parte de una dintre cele mai autentice experiente egiptene, un suvenir mai palpitant decat un simplu papirus. Exista insa cateva lucruri de care este bine sa tii cont cand platesti pentru un astfel de serviciu.

Pasi de urmat

Pasul 1. Stare fizica a camilei. Inainte sa accepti sa te urci pe un astfel de animal, verifica sa nu arate prea slab, chinuit sau batut. Camilele in general nu au un aspect viguros, chiar daca sunt intr-o stare foarte buna. Este bine totusi sa te asiguri ca nu vezi nimic suspect.

Pasul 2. Negociaza la sange totul. Egiptenii care traiesc de pe urma camilelor inchiriate turistilor vor incerca intotdeauna sa iasa in avantaj. De aceea, orice lucru pe care-l vei face legat de camila va fi taxat separat: faptul ca te ajuta sa te urci pe animal, faptul ca faci cativa pasi cu acesta sau chiar o plimbare cu o durata prestabilita, faptul sa te vei plimba singur sau ca va tine el hatul, eventualele poze pe care-l vei ruga sa ti le faca pe camila, coboratul de pe animal etc.

De aceea, este foarte important sa-l intrebi clar cat cere si sa negociezi la sange, specificand de la inceput cat esti dispus sa dai si pentru ce anume exact. La final, chiar daca ti s-a spus deja cat ai de plata, este posibil sa ti se ceara o suma mai mare de bani fata de cea stabilita initial. Nu te lasa impresionat.

Pasul 3. Un prieten te ajuta sa economisesti. Daca stapanul camilei iti face poze sau te filmeaza, la final acest serviciu va fi adaugat la pretul initial. Fa economie rugand un prieten sa faca acest lucru pentru tine.

 

 

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Imbracaminte&incaltaminte comoda
  • foto
  • Bani

 

turiste pe camileSfaturi&Avertismente

• Poti plati in lire egiptene, euro sau dolari americani. Mai multe despre modalitatile de plata gasesti in articolul Cum sa planifici o vacanta in Egipt. Pretul unei plimbari cu camila la beduini, in desert sau in resorturile hoteliere este mai mic decat cel practicat in fata marilor atractii turistice . La acestea din urma sunt mult mai multi comercianti si un numar impresionant de turisti, iar serviciile oferite acestora vor fi intotdeauna piperate.

• Ai grija la tarifele ascunse. In Egipt ti se cere adesea sa platesti separat coborarea de pe camila, iar aceasta este de cateva ori mai scumpa decat urcarea. Verifica si stabileste inca de la inceput acest aspect. Alte costuri ascunse survin din asa-numitele promotii, in care comerciantul te anunta ca-ti ofera gratuit camila, te numeste prietenul lui si te bate pe umar, increzator. In final, numai urcatul pe camila va fi gratuit, plimbarea in sine si coboratul vor fi taxate.

Te-ai plimbat cu camila in vacanta ta din Egipt? Povesteste-ne cum ai negociat si cum ti s-a parut aceasta experienta. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea