Vacante

#partener de calatorie #vacante #asociatii studentesti #cluburi de turism #forumuri de turism #insotitor de calatorie

Cum sa gasesti un partener de calatorie

Daca iti doresti sa pleci in vacanta si nu ai un insotitor, poti sa cauti un partener de calatorie in diverse organizatii si grupuri de profil. In functie de destinatia aleasa, ai posibilitatea sa gasesti persoane interesate de aceleasi locuri si activitati, care sa te insoteasca in vacanta. Urmeaza pasii de mai jos pentru a sti cum sa cauti un partener de calatorie.

Pasul 1. turism . Fa-ti un cont pe un forum de turism si da un anunt pentru destinatia de care vrei sa o vizitezi, mentionand ca iti cauti un partener de vacanta. Un astfel de exemplu il reprezinta travelmates.ro/.

Pasul 2. Cluburi de turism . Daca te pasioneaza turismul de tip montan, ecologic sau de alta natura, cauta un club de turism specializat. Pentru Bucovina, poti alege Clubul de turism Voiaj. Pentru activitati ecologice si montane, exista Clubul FloareDeColt.org. Pentru turism ecologic cu specific montan, in care se organizeaza tabere si competitii, exista Clubul pentru protectia naturii si turism Brasov etc. Daca interesele tale tin de weekend, concerte sau shopping in strainatate, vacante de sarbatori, calatorii business, croaziere sau diverse destinatii de vacanta pentru care nu ai un partener, cauta pe Clubul Prietenilor de Calatorii.

Pasul 3. Site-uri pentru parteneri de calatorie. Exista numeroase site-uri straine concepute pentru cautarea unui partener de calatorie. Un exemplu este travel-companion.

Pasul 4. Site-uri pentru femei. Turistele care isi doresc o partenera de calatorie pot cauta asa ceva pe site-urile specializate, precum journeywomen.com.

Pasul 5. Asociatii studentesti . Si in asociatiile studentesti se organizeaza tabere, expeditii, excursii in cadrul carora poti cunoaste multa lume cu care sa te imprietenesti si cu care sa te ajuti in timpul calatoriei. O posibilitate de a cunoaste lume si a castiga bani o reprezinta programele de tipul work&travel.

Pasul 6. Proiecte UE .  O alta posibilitate sa circuli in multe tari alaturi de parteneri noi de calatorie o reprezinta proiectele Uniunii Europene. Ai ocazia sa mergi in strainatate la diverse workshopuri si seminarii pe anumite teme. Avantajul consta in faptul ca bugetul alocat va fi unul mult mai redus decat daca ai plati un turism . Dezavantajul il constituie faptul ca in general trebuie sa ai o varsta sub 25 de ani.

 

 

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Conexiune la internet
  • Lista de forumuri, cluburi, asociatii

 

Sfaturi&Avertismente

• Pentru a reduce costurile, orienteaza-te dupa ofertele in care poti plati jumatate din pretul calatoriei sau al camerei, restul sumei fiind achitata de partenerul tau de calatorie. Exista chiar si restaurante  de tip share, unde clientilor le este permis sa-si imparta reciproc mancarea. Astfel, vei manca mai multe feluri platind pentru un singur meniu.

• Cand alegi un partener de calatorie, trebuie sa-mi asumi si riscul de a pleca la drum cu o persoana necunoscuta. Poti incerca, pentru inceput, sa mergi intr-o destinatie apropiata de casa. Vei cunoaste mai bine persoana cu care calatoresti si te vei lamuri daca merita sau nu sa pleci impreuna cu ea intr-o alta tara.

Ai plecat vreodata in vacanta cu un partener de calatorie necunoscut? Povesteste-ne experienta ta. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea