Vacante

#ghid de calatorie #ghid turistic #vacanta #harti vacanta #obiective turistice

Cum sa folosesti corect ghidul de calatorie

In ciuda formatului sau tiparit, ghidul de calatorie este un accesoriu inca popular in randul turistilor care vor sa se descurce pe cont propriu. Daca platesti pentru un ghid turistic si il cari in geanta, primul lucru pe care il vrei este sa simti ca ti-a fost cu adevarat de folos. Pentru acest lucru, trebuie sa stii cum sa folosesti corect un ghid de calatorie.

1 Alege in functie de nevoile personale

Pe piata sunt multe ghiduri turistice si nu toate au informatiile care-ti sunt necesare. Daca, de exemplu, te intereseaza mai mult sa vezi principalele atractii, iti este suficient un ghid de tip "Top 10 ...". Daca vei calatori o perioada lunga sau vei merge de mai multe ori in acel oras sau in acea tara, ia-ti un ghid mai complex. Acesta din urma are recomandari pentru hoteluri si restaurante, precum si detalii despre cat te costa un apel pe un numar mobil, un bilet la cinema sau o calatorie cu metroul, unde gasesti cea mai buna mancare in piete, cum sa te imbraci in restaurante etc.

2 Codul culorilor

Un ghid de calatorie se parcurge usor cu ajutorul codului culorilor. Acestea indica fiecare capitol al cartii, astfel incat sa parcurgi volumul fara efort.

3 Alte semne ale ghidului de calatorie

Cauta la inceputul ghidului de calatorie semnificatia fiecarui semn. Numerele incercuite, stelutele, sagetile, chenarele pot indica un anumit tip de informatie care te poate interesa. Nu ignora nici boxurile cu scris mic deoarece, uneori, tocmai acolo gasesti programul unui muzeu sau indicatia calitatii unui restaurant. Nu incerca sa memorezi. Exerseaza zilnic, printr-o cautare a unei informatii exacte, pana cand te vei acomoda cu ghidul tau de calatorie.

3 Documenteaza-te despre zona

Cand stabilesti unde te vei caza, vei dori sa stii cat mai multe despre ceea ce are sa-ti ofere zona in care stai. Un ghid de calatorie poate avea o sectiune de tipul "Nume oras, zona cu zona" si un capitol dedicat integral cartierului sau zonei care te intereseaza. De exemplu, cand stai in Paris in Ile de la Cite - Ile St Louis, ghidul turistic iti expune cladirile istorice, podurile, monumentele, pietele, gradinile, muzeele si bisericile de aici.

4 Hartile ghidului de calatorie

Hartile ghidului turistic sunt extrem de utile deoarece le ai permanent in volum si poti sa te plimbi pe cont propriu. In Atena, de exemplu, unul dintre obiectivele de top este Dealul Lycabettus. Nu ai nevoie sa angajezi un ghid deoarece harta iti arata cum poti ajunge in Aristippou pe jos, pentru a lua funicularul pana pe varful dealului. Pe langa hartile mari, exista si miniharti in ghidul de calatorie care iti arata vizual obiectivele turistice aflate in acelasi colt al orasului si caile de acces.

5 Fotografiile iti sunt de folos

Uneori, cladirile istorice seamana mult intre ele. Fotografiile din ghidul turistic nu sunt prezente doar pentru a-l inspira pe utilizator, dar si pentru a-l ajuta sa depisteze mai usor locurile. De exemplu, fotografiile cu fatadele cladirilor te ajuta sa-ti dai seama daca te afli in fata muzeului pe care il cauti.

6 Informatii practice

Dupa ce ai parcurs capitolele despre atractiile turistice, nu uita sa verifici informatiile pe care ghidul de calatorie ti le ofera despre siguranta personala, sanatate, moneda locala, servicii telefonice, transport local, mancare etc. Unele ghiduri de calatorie dispun chiar si de un minidictionar de conversatie bilingv care iti poate fi de un real folos in comunicarea cu localnicii.

Sursa foto: etraveltips.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea