Vacante

#turism #bilete avion #oferte bilete avion

Cum sa compari ofertele pentru biletele de avion

O simpla calatorie de afaceri sau un concediu mult asteptat se pot transforma in niste experiente extrem de stresante si costisitoare daca nu ai avut inspiratia sa cauti din timp cele mai avantajoase oferte de avion.

Dincolo de costurile zborului, trebuie sa analizezi si alte aspecte, cum ar fi numarul opririlor si al timpului total de zbor, ora la care este zborul ( in general, biletele ieftine sunt programate la ore incomode) sau itinerariul urmarit.

Iata ce trebuie sa ai in vedere atunci cand compari ofertele pentru biletele de avion.

1. Incearca sa iti construiesti un itinerariu in minte atunci cand cauti sa achizitionezi un bilet de avion dus-intors

Daca iti doresti sa faci un traseu de tip cerc, este ideal sa cauti un bilet care iti ofera un zbor care pleaca si soseste pe acelasi aeroport. Este destul de incomod sa te indepartezi de orasul din care ai zburat, intrucat, acesta reprezinta,de obicei, orasul cel mai apropiat de locuinta ta.

2. Compara atat numarul de opriri, cat si timpul total de tranzit

Daca vei avea de parcurs o distanta foarte mare, este ideal sa iti achizionezi un zbor cu escala. Este mult mai confortabil sa mergi intr-o calatorie de 14 ore cu escala, decat sa parcurgi aceeasi distanta, fara escala, in 11 ore. Chiar daca scutesti cateva ore, organismul tau va resimti oboseala si pot aparea efecte neplacatute ale presiunii atmosferice ( deshidratarea, reducerea oxigenarii arteriale) sau disconfort.

3. Elimina din start zborurile aeriene care ti-au facut probleme in trecut

Iti va fi mult mai usor sa iei decizia potrivita, daca vei elimina de la inceput liniile aeriene ale caror servicii, avioane sau personal iti displac. Daca ai intampinat probleme in trecut cu o anumita companie aeriana, nu are sens sa risti o noua dezamagire.

4. Cauta bilete de avion ieftine

Chiar daca raportul calitate-pret este esential, trebuie sa acorzi o atentie sporita si pretului biletului.

Diferentele de cateva zeci sau sute de euro cantaresc foarte mult atunci cnad vine vorba de bugetul planificat.

Foto: lightpainterphoto.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea