Vacante

#bagaj de mana #perna de voiaj gonflabila #cum sa calatoresti confortabil cu avionul #confort avion #avion

Cum sa calatoresti confortabil cu avionul

Calatoria cu avionul poate fi obositoare chiar si pentru zborurile scurte. La durata zborului se adauga cele doua ore de dinainte de plecare, formalitatile de imbarcare si debarcare. Mici detalii iti pot schimba calatoria intr-una mult mai placuta, daca tii cont de cativa pasi.

Pasi de urmat

• Pasul 1. Hainele. Ia cu tine haine groase si subtiri, in asa fel incat sa poti sa te imbraci in ambele sensuri. Temperaturile din aeroporturi sunt diferite fata de cele din avion, unde uneori aerul conditionat poate fi dat la temperaturi destul de scazute.

Daca ai probleme cu gatul, coloana sau esti racit, este indicat sa ai un fular sau o esarfa. Pentru zborurile de lunga durata, poti avea la tine o incaltaminte usoara, in genul papucilor de casa, pentru ca uneori picioarele se umfla din cauza zborului. Oricum, este nerecomandat sa ai incaltaminte noua. Nici incaltamintea decupata nu este o alegere potrivita, purtata direct pe piciorul gol. Din cauza aerului conditionat iti va fi rece.

Pasul 2. Bagajul de mana. Gandeste-te bine la lucrurile de care vei avea nevoie in bagajul de mana. Fa-ti o lista. Compara cu reglementarile din aeroport si renunta la obiectele interzise (lichide, obiecte metalice care pot fi folosite ca arme, de genul briceag, unghiera etc). Nu uita sa iei medicamentele, daca urmezi un tratament, fara insa a avea asupra ta o cantitate mare.

In functie de zbor, exista si alte obiecte de care se poate sa ai nevoie, dar pe care le poti gasi in avion. De exemplu, la zborurile peste ocean vei primi un set de casti de unica folosinta si servetele umede . Acestea din urma sunt foarte binevenite in timpul drumurilor lungi, pentru ca te poti reimprospata fara sa mergi neaparat la toaleta.

perne gonflabile de calatorie• Pasul 3. Odihna. Pentru a te putea odihni si, totodata, pentru a putea sta intr-o pozitie corecta si confortabila, foloseste o perna gonflabila de voiaj. Te costa numai 6 lei si iti ofera o foarte buna sustinere de jur-imprejurul gatului. Astfel de perne sunt placute la atingere, avand o suprafata din catifea si pot fi usor achizitionate. Se dezumfla si se impacheteaza in spatii foarte mici, cand nu ai nevoie de ele.

Foloseste functiile scaunului tau pentru a-i seta pozitia dorita. Daca urmeaza sa zbori peste 4-5 ore, este indicat sa-l dai in spate, pentru a te putea intinde mai bine.

Pasul 4. Disconfort fizic. Disconfortul provocat de schimbarile de altitudine poate fi evitat daca folosesti guma de mestecat . Poti lua, asadar, cu tine, asa ceva in bagaj si chiar un decongestionant, care sa-ti elibereze caile respiratorii. Uneori din cauza deshidratarii pielea tinde sa fie mai uscata, astfel incat este bine sa ai creme si un balsam de buze. Alte obiecte utile sunt masca de ochi pentru somn si vata de urechi.

Pasul 5. Mancare si bautura. Este nerecomandat sa consumi alcool sau mancaruri picante si sarate inainte de zbor sau in timpul acestuia. In schimb, este recomandat sa bei multa apa.

Pasul 6. Stare fizica. Poti ramane intr-o buna forma fizica daca te misti, fie plimbandu-te pe coridor, fie facand rotiri de picioare, brate si gat.

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Crema, balsam de buze
  • Medicamente
  • Ziare, carti, reviste
  • Perna gonflabila de voiaj
  • Masca de ochi pentru somn
  • Vata de urechi

 

Sfaturi&Avertismente

• Daca urmeaza sa calatoresti cu un copil mic, asigura-te ca ai in bagajul de mana toate lucrurile necesare, inclusiv mancare pentru copii.

• In buzunarul scaunului din fata ta sau/si in filmuletele difuzate de catre echipa de la bord sunt instructiuni cu privire la metode de relaxare in avion, exercitii fizice si proceduri in cazuri de urgenta.

• Daca vrei sa te asiguri ca vei avea un loc bun in aeronava, exista cateva lucruri pe care le poti face. Poti cere la check-in un loc in apropierea sectiunii de depozitare a mancarii sau in apropierea toaletei. Aceasta pozitie iti va permite sa iesi mai rapid din aeronava. In spatele avionului sunt uneori scaune libere si vei avea loc sa te desfasori.

• Companiile aeriene ofera locuri cu un confort sporit ca extraoptiuni, contra cost. Pe tichetul de imbarcare iti este atasata o eticheta autocolanta. Ea va indica personalului de imbarcare faptul ca ai un loc prevazut cu conditii sporite de confort. Pretul unei astfel de extraoptiuni este de 21 RON, conform Wizz Air.

Daca ai descoperit detalii utile legate de confort, in calatoriile tale cu avionul, ne poti lasa mai jos impresiile tale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea