Vacante

#bagaj #resort #hotel #bellboy

Cum sa beneficiezi de serviciile unui bellboy

Cand ajungi intr-un resort, serviciile bellboy -ului pot fi deosebit de importante, pentru ca el este prima persoana care te ajuta concret sa te orientezi in complexul hotelier si in camera. Iata in continuare cativa pasi utili, pentru acest lucru.

Pasi de urmat

Pasul 1. Numarul camerei. Identifica la sosirea in hotel angajatul care se ocupa de bagaj, bellboy-ul. Acesta va astepta sa faci check-in-ul la receptie, pentru a avea cardul si numarul de la camera. Cu acest numar poti merge la bellboy, care-l va nota pe un cartonas prins de bagajul tau. Ai grija sa scoti etichetele vechi, cu alte numere de camere, daca acestea au ramas prinse de bagaj, dintr-o cazare anterioara.

Pasul 2. Insoteste-l. Dupa ce te-ai asigurat ca bellboy-ul a atasat la bagaj numarul corect al camerei tale, insoteste-l. Este bine ca atunci cand acesta iti duce gentile in camera sa mergi cu el. Unul dintre motive il constituie faptul ca adesea bajagele sunt transportate cu masinute de golf sau alte vehicole mici si vei merge si tu cu ele, in loc sa strabati distanta pe jos. Vei ajunge astfel mai repede in camera, castigand timp. Pe drum bellboy-ul iti poate arata cateva puncte de reper.

Un al doilea motiv il constituie faptul ca-ti poti face un prieten de nadejde din acest angajat, care este saritor, atent si care nici nu se va astepta niciodata la un bacsis foarte generos.

Un al treilea motiv tine de faptul ca intotdeauna poti avea parte de surprize mai mult sau mai putin placute. Daca mergi cu bellboy-ul la camera, vei avea timp sa o inspectezi putin si sa-l anunti daca ceva nu este in regula. Oricat ar parea de ciudat, chiar si la un hotel de 5 stele te poti trezi ca ti s-a dat in folosinta o camera care este deja ocupata.

Pasul 3. Ghid. Bellboy-ul iti poate oferi si informatii pretioase despre camera si hotel, pentru a sti exact unde se afla fiecare lucru/serviciu: barul din camera, restaurantul principal din resort, plaja etc. Poti sa-l intrebi tot ce doresti sa afli.

Pasul 4. Nu uita sa-i lasi un bacsis. Chiar daca pare grabit sau nu arata deloc ca ar astepta ceva, chiar si la cele mai luxoase hoteluri, cand vei intinde mana sa-i dai cateva monede, acestea nu vor fi niciodata refuzate. Daca este vorba despre o tara unde bacsisul este deja un mod de viata, cu atat mai mult trebuie sa te ocupi de acest aspect. Sumele difera, in functie de tara, confortul hotelului si de serviciul prestat, insa in general poti lasa in jur de 1-3 euro.

In  multe tari, precum Turcia, Israel sau Egipt, poti da ce ai prin buzunare: moneda locala , euro sau dolari americani. Este insa mai avantajos sa dai in moneda locala, in cazul in care ai asa ceva la sosire. Este preferabil sa ai in buzunar exact suma pe care doresti sa o oferi, evitand sa astepti astfel restul.

 

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Marunt pentru bacsis
  • Lista intrebari

 

Sfaturi&Avertismente

• Chiar daca nu mergi deodata cu el, bellboy-ul va veni dupa ce ajungi tu in camera, aducandu-ti bagajul si deci oricum un mic bascis acolo trebuie sa dai. Daca mergeti impreuna, cel putin esti mai castigat din punct de vedere informativ si social, pentru ca vei putea sa faci schimb de impresii si sa te imprietenesti cu o persoana care te poate ajuta pe tot parcursul sejurului.

• Fii amabil si zambitor. Personalul din resorturi participa de obicei la traininguri si este in general foarte primitor cu turistii. De la cel mai neinsemnat angajat pana la cei mai de seama reprezentati ai complexului hotelier, o “ moneda de schimb ” cu un puternic efect pozitiv este zambetul.

Ai avut vreodata o experienta interesanta cu un bellboy? Impartaseste-ne mai jos impresiile tale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea