Vacante

#vacanta #vacanta cu familia #hoteluri

Cum sa alegi un hotel pentru vacanta cu familia

Cand iti petreci vacanta cu familia, este foarte importanta ce hotel alegi. Acesta trebuie sa raspunda nevoilor fiecaruia dintre membri, oferind servicii specializate astfel incat toata lumea sa se poata relaxa. Urmeaza pasii de mai jos si vei sti cum sa alegi un hotel pentru vacanta in familie .

Pasi de urmat

Pasul 1. Asteptarile familiei referitoare la hotel. Inainte de a incepe cautarea unui hotel potrivit, trebuie sa ai in minte care sunt nevoile familiei: tatal isi poate dori sa faca parasailing, mama poate fi interesata de hotelurile care detin spa-uri proprii foarte bune, copiii au nevoie de facilitati precum kids club , animatori si babysitting etc.

Pasul 2. Tipuri de hotel. Hotelurile specializate pe servicii pentru familii sunt de mai multe tipuri, oferind o gama larga de servicii si dispunand de preturi pentru toate buzunarele. Iata in continuare cateva variante.

a) Resorturi family. Intr-un resort care ofera pachete de vacanta tip family camerele sunt concepute special pentru familii (family rooms, junior rooms etc), iar serviciile satisfac nevoie parintilor si ale celor mici. In Egipt, de exemplu, hotelurile Three Corners dispun de un kids club cu echipa de animatori si un program pentru copii: face painting, costume making, balloon games, sport, pirates day etc. Kids clubul functioneaza 7 zile din 7 si activitatile oferite sunt impartite pe doua categorii de varsta 4-8 ani si 9-12 ani.

Parintii au posibilitatea sa beneficieze de terenurile de golf si sa faca diverse excursii optionale , lasandu-si copiii in grija unui babysitter. In timp ce club kids-ul este inclus in pachetul de vacanta, serviciile unei bone sunt contra cost (aproximativ 10 euro pe ora).

b) Club-hoteluri. Club-hotelurile sunt o alta varianta buna pentru vacantele in familie. Resorturile se doresc a fi destinatii de vacanta ceva mai intime decat hotelurile obisnuite, in care turistul sa aiba senzatia ca s-a intors acasa. In Amara Club Marine Hotel, de exemplu, din Kemer, Turcia, politica companiei merge pe fidelizarea clientilor si a angajatilor. Turistii care revin an de an aici gasesc acelasi personal, cu care se imprietenesc si care le ofera, prin serviciile oferite, senzatia unei mari familii. Hotelul este ideal pentru vacanta in familie, datorita activitatilor propuse pentru adulti si copii si a preturilor accesibile pentru bungalowurile din resort. Principalul scop al club-hotelului este acela de a oferi relaxare intr-un cadrul intim si familiar.

c) Hotelurile de lux, specializate pe copii. Pentru turistii pretentiosi si pentru cei care sunt dispusi sa calatoreasca impreuna cu copiii, indiferent cat sunt de mici, exista hoteluri de lux care ofera o gama foarte larga de servicii, inclusiv specialisti care se ocupa de copii mai mici de un an. Cu cat cei mici sunt mai multumiti, cu atat si parintii se simt mai relaxati, bucurandu-se de vacanta.

Un astfel de exemplu este Ella Quality Resort, din regiunea Antalya, unde copiii beneficiaza de un restaurant propriu, cu mancare speciala si locuri amenajate pentru mamele cu bebelusi, unde acestea pot sa le pregateasca laptele. Parintii dispun de diferite modalitati de supraveghere a copiilor (video prin canalele de la tv, laptop etc).

vacanta cu familiad) Hotelurile din parcurile de distractie. Unele dintre cele mai usor de gasit hoteluri pentru familii sunt cele care ofera pachete de vacanta in parcurile de distractii. De obicei astfel de hoteluri au inclus in pretul sejurului si intrarile in parc si dispun de servicii si facilitati pentru copii, precum baile dotate cu locuri de infasat bebelusii.Un exemplu este Radisson Blu Hotel at Disneyland Resort Paris. Hotelul se afla la doar cateva minute distanta de parcul de distractii si dispune de servicii si facilitati pentru familii. Copiii beneficiaza de un program cu jocuri in interiorul complexului.

Pasul 3. Alegerea individuala. Daca vrei sa gasesti un hotel si sa faci rezervarea pe cont propriu, foloseste-te de informatiile pe care le gasesti la prieteni, pe internet, in reviste etc. Pe site-urile oficiale ale hotelurilor exista intotdeauna tipul caruia ii apartine acesta: family, business, wellness etc. Este bine sa contactezi hotelul si sa ceri informatii despre fiecare serviciu si facilitate care te intereseaza.

Review-urile de pe internet, forumurile, blogurile sunt surse foarte bune de informare, daca nu ai mai fost niciodata in acel loc. Prietenii pot si ei sa-ti recomande ceva. Tine minte insa ca intotdeauna impresiile unei persoane sunt subiective si se formeaza in functie de nevoile ei personale, care pot fi foarte diferite de nevoile tale. Ceea ce este important pentru un prieten se poate ca tie sa ti se para complet indiferent.

Pasul 4. Un hotel ales printr-un operator turistic. Un operator turistic (agentie sau tour operator) dispune de o baza de date mare, iar hotelurile se poate sa fie vizitate deja de catre agentii vanzatori. Este suficient sa mentionezi care sunt asteptarile tale, de genul: vrei piscina incalzita, ai nevoie de un apartament de doua camere, preferi oferta all inclusive, intentionezi sa faci excursii optionale pentru a vedea mai multe locuri in vacanta, agreezi ideea unor animatori si specialisti care sa se ocupe de copilul tau etc.

Odata ce mentionezi nevoile tale, bugetul pe care esti dispus sa-l investesti si destinatia aleasa, ti se va face cea mai buna propunere de hotel, care sa se potriveasca cerintelor tale.

 

 

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Lista cu nevoile familiei
  • Conexiune la internet

 

Sfaturi&Avertismente

• Daca vrei sa platesti mai putin, profita de ofertele speciale ale hotelurilor in ceea ce priveste primul copil. De obicei, pentru primul copil cu varsta intre 2 si 12 ani sejurul este gratuit. Gasesti insa si hoteluri care au prelungit aceasta varsta pana la 13-14 ani, asa cum se intampla in Grecia. Alti operatori propun pachete de vacanta in care pachetul este platit numai de parinti, copiii beneficiind de gratuitate totala.

Daca ai fost intr-o vacanta cu familia, povesteste-ne cum ti s-a parut hotelul si ce lucruri noi ai descoperit despre serviciile pentru familii. 

Articole care te-ar mai putea interesa:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea