Vacante

#agentie turism #last minute #oferta last minute

Cum sa alegi oferta last minute potrivita

Pentru multe hoteluri, agentii de turim sau companii de transport, orice suma de bani este mai buna decat un loc ramas neocupat . Ca solutie pentru ocuparea in ultimul moment a locurilor nevandute s-a nascut aceasta oferta last minute. Operatorul turistic este multumit ca nu ramane cu cateva camere de hotel neocupate, iar turistul beneficiaza de un pret promotional daca este dispus sa plece in orice clipa. Iata in continuare cum poti sa alegi cea mai potrivita oferta last minute, in functie de nevoi.

1. Alege un operator de turism sau un site unde sunt afisate permanent oferte de last minute

Initial, vei vedea care sunt destinatiile predilecte, pentru a sti cam ce poti alege, care sunt preturile si cat timp sunt disponibile aceste oferte. De exemplu, sunt operatori specializati pe anumite destinatii, cum sunt cei care au permanent oferte last minute spre tari precum Grecia si Turcia.

Operatorul ales trebuie sa-ti propuna o oferta transparenta, pentru a sti tot ce trebuie despre transport, cazare, masa etc. Cere toate detaliile cu privire la avantajele si dezavantajele ofertei propuse. Poate sa fie vorba despre un loc mai putin confortabil in avion, dar un pret cu cateva sute de euro mai mic pentru sejurul last minute, in comparatie cu pretul aceluiasi sejur intr-o situatie obisnuita. De exemplu, se intampla ca ofertele last minute la hotelurile de 5 stele cu all inclusive sa fie mult mai avantajoase decat aceleasi sejururi, la preturi nepromotionale.

2. Aboneaza-te la newsletter

Pentru a fi permanent informat cu privire la ofertele disponibile in last minute, poti sa te abonezi la newsletterul companiei. Newsletterul iti ofera posibilitatea de a-ti face o idee generala, initial si a contacta apoi operatorul.

Bora Bora last minute3. Fii gata sa pleci oricand

Ofertele last minute inseamna plecari imediate, astfel incat trebuie sa-ti planifici in asa fel programul incat sa poti pleca in vacanta chiar si a doua sau a treia zi. Daca nu ai cum sa-ti iei liber de la serviciu intr-un timp atat de scurt, atunci ofertele last minute nu sunt pentru tine. Poti, in schimb, sa apelezi la opusul lor, ofertele de early booking, unde rezervarea si plata se pot face cu luni de zile inainte de plecare.

4. Fii cat mai flexibil cu putina

Este bine sa fii cat mai flexibil in legatura cu amanuntele plecarii: data plecarii, data intoarcerii, servicii hoteliere etc, fara insa a face compromisuri care transforma totul intr-o afacere de cosmar. Daca, de exemplu, esti dispus sa zbori cu o cursa care pleaca noaptea, in loc sa vrei neaparat sa pleci dimineata, daca accepti un sejur indiferent ca este all inclusive sau ultra all inclusive etc, toate acestea iti maresc sansele de a gasi o oferta buna.

5. Fii constient ca trebuie sa actionezi rapid

Ofertele last minute pot fi vandute in urmatoarele minute dupa postarea lor pe site-ul operatorului. De aceea, fiecare minut conteaza. Daca iti place cu adevarat un pachet, suna imediat si fii gata sa livrezi banii in contul cu pricina.

Sfaturi&Avertismente

• Alege o agentie care are acces direct in sistem, putand sa vada exact care locuri mai sunt disponibile, fara sa fie nevoita sa sune la tour operator, care verifica mai departe la destinatie si se intoarce cu raspunsul. Cu cat sistemul de rezervare cu care se lucreaza este mai direct, cu atat sansele de a face rezervarea mai rapid cresc.

• Deoarece timpul avut la dispozitie pentru decizia finala este extrem de scurt, fa-ti o lista cu cererile tale, absolut necesare: care este destinatia in care ai vrea sa mergi, cate persoane sunteti, care este tipul de masa preferat, ce servicii si facilitati trebuie sa aiba hotelul, cum sa fie destinatia, in functie de facilitatile pentru petrecerea timpului liber etc. Agentul care vinde oferta last minute poate cauta in baza de date in functie de 1-3 factori de baza, alesi de tine, pentru a-ti propune destinatia si hotelul care sa se potriveasca cu aceste cereri.

Ai plecat vreodata in vacanta cumparand o oferta last minute? Povesteste-ne experienta ta si ajuta-i si pe altii cu sfaturi utile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea