Vacante

#statiune montana #vacante schi #statiuni schi

Cum sa alegi o statiune montana pentru iarna

Destinatiile de vacanta in statiunile montane, din perioada de iarna, includ tari precum Austria, Franta, Italia, Polonia, Bulgaria sau Slovacia. Pachetele de vacanta incep din noiembrie si sunt valabile pana in mai – iunie, in functie de destinatie, incluzand oferte de Craciun , revelion si vacante la schi, in special dupa 1 ianuarie. Daca vrei sa-ti planifici o astfel de vacanta, este bine sa tii cont de cativa factori, in functie de nevoile personale.

1. Alege destinatia

Cea mai cautata destinatie pentru statiunile montane o reprezinta Austria. Ca alternative, exista pachete in tari precum Bulgaria sau Slovacia, unde facilitatile nu sunt atat de numeroase precum cele din Austria.

2. Tine cont de pret

Statiunile mai putin faimoase pe plan mondial, insa cu mult potential, pot avea preturi mai mici la cazare. Asa se intampla cu vilele si cabanele existente in statiunile de schi din Bulgaria sau Slovacia. La polul opus se afla Franta. Conform unui studiu realizat de Centrul European al Consumatorilor din Austria, in baza ofertelor din statiunile de schi din cinci tari, Franta a iesit pe locul 1 in topul celor mai scumpe destinatii de schi din 2008.

Exista pachete care ofera o noapte gratuita, in plus, la sejur, daca sunt indeplinite anumite conditii. De exemplu, pentru rezervarile facute pana pe 30 octombrie 2009, cu sejururi in perioada 11 ianuarie – 1 aprilie 2010, la 6 nopti de cazare platite se adauga o noapte suplimentara, gratuita, conform agentiei Eurotravel TGV.

3. Tine cont de facilitati

Pe langa pret, este bine sa iei in calcul numarul de partii si gradul de dificultate al acestora. O zona mare de schi, care indeplineste toate standardele in acest sens, este Zillertal Arena, din Austria. Pentru iubitorii de sport, statiunile dispun de numeroase serviciii si facilitati, de la gimnastica acvatica la Nordic Walking, o tehnica de fitness asemanatoare mersului pe schiuri.

4. Cauta informatii despre distanta dintre hotel si partia de schi si dintre hotel si statia de schi bus

Pentru a reduce din timp, cauta oferte de cazare in locuri aflate in apropierea partiei sau hoteluri aproape de statia de schi bus. Un exemplu este hotelul Alte Post, din statiunea austriaca Bad Hofgastein , unde statia se afla in fata hotelului. Distanta pana la partie este de 500 m, conform agentiei Zip Travel .

cabana munte5. Afla detalii despre pretul skibus si skipass

O posibilitate de a reduce din cheltuielile de vacanta este sa optezi pentru un sejur al carui pret include transferul turistilor de la hotel la partie, cu skibus-ul si invers. Un exemplu este pachetul charter in Zell am Ziller, unde un pachet de vacanta de 9 nopti include acest transfer, conform agentiei Exclusive Holidays. Pentru skypass, se plateste separat, in functie de numarul de zile, incepand de la 138 euro de persoana, pentru un pachet skipass de 4 zile.

In statiunea austriaca Kitzbuhel, schiorii dispun de skibus gratuit, in fata hotelului Orgler, potrivit agentiei Best Comtur . Skipass-ul costa 192 euro pentru adulti si 96 euro pentru copii, cu o valabilitate de 6 zile.

6. Intereseaza-te cat se plateste pentru taxa de statiune

O alta cheltuiala, adaugata automat la pretul pachetului de vacanta, o reprezinta taxa statiunii. Daca mergi cu familia, costul se mareste in functie de numarul persoanelor, taxa fiind diferita pentru adulti si copii. In Bansko si Borovets, Bulgaria, taxa este de 6 euro pentru tot sejurul, pret de adulti si 3 euro pentru tot sejurul, pret de copii. In Bad Mitterndorf si Kitzbuhel, Austria, se plateste o taxa de statiune de 1.51 euro pe zi de catre orice turist cu varsta peste 15 ani. In Avoriaz, Franta, taxa locala este 1 euro pe zi pentru adulti.

7. Afla care sunt statiunile cu hoteluri care accepta animale de companie, contra cost

Daca obisnuiesti sa pleci in vacanta cu animalul tau de companie, trebuie sa te orientezi dupa statiunile montane unde exista hoteluri care accepta cazarea animalelor de companie. In statiunea austriaca Bad Mitterndorf, taxa pentru acestea este de 25 euro/sejur. In Bovec, Slovenia, pentru animalele de companie se plateste o taxa de 7 euro pe zi.

Alte articole pe aceeasi tema:

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea