Vacante

#geanta de calatorie #bagajul de vacanta #calatorie

Cum sa alegi geanta de calatorie

De fiecare data cand pleci intr-o calatorie, iti aduci aminte ca geanta ta este dintr-un material prea subtire, ca ai probleme cu una dintre roti sau ca ti-ar fi fost de folos o geanta mai incapatoare si bine compartimentata. Este important sa-ti alegi un bagaj astfel incat acesta sa-ti usureze munca cand trebuie sa pleci undeva.
 

Cum alegi, insa, bagajul de calatorie?


1 Marimea bagajului

Gandeste-te bine la nevoile tale personale. se poate ca pentru un drum de 4 zile sa-ti fie mult mai utila o geanta de calatorie medie, comparativ cu una mare pentru 1-2 saptamani. Ia in calcul calatoriile pe care le-ai facut si lucrurile de care ai avut nevoie. Ideal este sa alegi cate un bagaj pentru fiecare dimensiune.

2 Materialul bagajului

Daca vei calatori cu avionul, nu poti evita socurile mecanice. Multe genti de calatorie au de suferit in drumul lor de la check-in pana in avion si inapoi in aeroport. Este un lucru pe care nu-l poti evita. Alege fie un material foarte rezistent, eventual o geanta cu carcasa metalica sau opteaza pentru ambalarea gentii de calatorie in folie de plastic.

3 Compartimentarea

Gandeste-te la modul in care iti faci bagajul: obiectele pe care le iei cu tine, felul in care aranjezi lucrurile. Daca, de exemplu, iei cu tine un laptop, un DVD sau un alt lucru care necesita atentie speciala, cauta acele genti de calatorie care sa aiba compartimentarile dorite. In caz contrar, poti folosi propriile truse, borsete si cutii pentru protejarea obiectelor.

4 Roti si manere

Verfica rotile pentru a te asigura ca nu sunt confectionate dintr-un material prost. Rotile sunt extrem de practice si nu trebuie sa cedeze. Verifica manerul pentru ca acesta sa fie usor de manuit. Ultimul lucru de care ai nevoie este un maner care se blocheaza pe drum.

5 Greutate

Verifica greutatea gentii de calatorie. Cu cat este mai grea, goala fiind, cu atat mai putine lucruri poti lua cu tine in avion. Un bagaj mai greu, insa, poate fi luat intr-un autocar sau intr-o masina fara probleme.

Sursa foto : travelvivi.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea