Vacante

#vacanta #vacanta acasa #destinatii vacanta #vacanta cu familia

Cum sa ai o vacanta reusita la tine acasa

Daca trebuie sa ramai acasa in vacanta, acest lucru poate sa fie o sursa sigura de stres. Exista insa multe lucruri practice pe care le poti face astfel incat sa traiesti fiecare zi la maxim, asa cum ai fi facut daca plecai in destinatia ta preferata.

1. Fa o lista cu interesele personale
 

Gandeste-te care sunt acele lucruri pe care ti-ai fi dorit sa le faci in vacanta. Poate ca mersul la plaja nu poate fi indeplinit chiar acum, dar un paintball sau o vizita la un targ de produse traditionale sunt lucruri la indemana.
 

2. Fa o lista cu atractiile si activitatile oferite de oras
 

Sunt putine persoanele care chiar se duc sa viziteze muzeele, galeriile de arta, bisericile, palatele si celelalte atractii din propriul lor oras. Cel mai simplu mod sa-ti dai seama cate locuri ai ratat este sa-ti imaginezi ca trebuie sa fii ghid pentru un strain abia ajuns in Romania. Ce locuri i-ai arata? Ce informatii ai descoperi despre istoria orasului?
 

3. Fa o selectie a lucrurilor posibile, care te intereseaza
 

Fa o lista cu locuri si activitati care sunt la indemana chiar in orasul tau si care ti-au starnit interesul.
 

4. Idei pentru vacanta ta acasa
 

Planifica pentru fiecare zi de vacanta un program, exact cum ai fi facut daca erai plecat departe. Incearca un nou restaurant romanesc sau de alta natie, cumpara bilete la teatru, ia la rand librariile si alege-ti o carte buna etc. Daca ai copii, este vremea sa-i duci la lecturile cu povesti pentru cei mici. Este o experienta deosebit de frumoasa, de care poate isi vor aminti peste ani.

Mergi la un salon de vinuri, la o degustare . Poti invata lucruri foarte interesante, intr-o maniera relaxata, in timp ce savurezi mai multe tipuri de turism care ofera pentru grupuri mici astfel de plimbari tematice, in cadrul carora se reconstituie lumea de altadata a orasului.

Viziteaza toate muzeele de arta sau toate bisericile vechi si documenteaza-te despre ele. Daca ai timp suficient pentru bucatarie, nu incerca retete de mancaruri pe care le-ai savurat undeva in vacanta. S-ar putea sa-ti trezeasca nostalgii. Invata, in schimb, retete specifice regiunii tale, pe care pana acum nu le-ai incercat.
 

Sursa foto : 123rf.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea