Vacante

#pasageri #bagaj #companie aeriana #aeroport #bagaj de cala #bagaj de mana

Cum pregatesti bagajul de mana

Bagajul de mana pe care-l iei cu tine in avion trebuie sa contina numai obictele permise de reglementarile aeroportului si ale companiei aviatice alese. In cazul in care pleci intr-o calatorie scurta de afaceri si nu ai nevoie si de bagaj de cala , este destul de dificil sa renunti la unele obiecte necesare, cum este pasta de dinti, obiecte care nu sunt acceptate in general in bagajul de mana. Urmeaza pasii de mai jos pentru a sti care sunt aspectele de care trebuie sa tii cont.

1 Reglementari
 

Reglementarile companiilor aeriene difera in anumite amanunte, insa au in general aceleasi proceduri la baza. Este bine, asadar, ca odata ce ai ales compania cu care vei zbura, sa te informezi cu privire la procedurile impuse de aceasta privind numarul bagajelor de mana, continutul lor, greutatea si volumul.

Exista situatii in care poti calatori fara probleme cu primul avion, dar escala sa te puna intr-o situatie neplacuta, reprezentantii aeroportului neacceptandu-te la bord cu acelasi bagaj de mana cu care ai calatorit initial, din simplul motiv al acestor diferente de reglementari.  De aceea este important sa tii cont de toate aceste amanunte.

Gasesti informatii detaliate despre obiectele acceptate si obiectele interzise in bagajul de mana, pe site-urile oficiale ale companiilor aeriene. Iata cateva exemple:
 

2 Lucruri interzise
 

In bagajul de mana nu ai voie sa ai obiecte precum:

- produse de origine animala
- arme ofensive, munitii, artificii sau alte obiecte periculoase, cutite, lame de ras, foarfece, surubelnite, bastoane cu capetel de metal, echipamente sportive (bate de baseball, crose de golf, bete de schi, tacuri de biliard, undite etc). Nu se accepta nici imitatiile de arme sau jucariile de acest tip.
- lichide si solide inflamabile
- materiale corozive
- cosmetice lichide&produse de toaleta (creme, ruj lichid, parfum, pasta de dinti etc). Exista totusi posibilitatea sa impachetezi astfel de produse intr-o punga transparenta, resigilabila, de maxim 100 ml, in care sa pui obiecte precum geluri, paste, creme, lotiuni, uleiuri, parfumuri, gloss lichid siropuri etc. Este obligatoriu ca fiecare pasager sa prezinte separat acest pachet la controlul de securitate al aeroportului. Aceasta solutie este ideala pentru excursiile scurte, in care pleci cu un singur bagaj.
 

3 Obiecte personale pentru cazuri speciale
 

In cazurile persoanelor care urmeaza un anumit regim, pentru pasagerii care urmeaza un tratament si pentru pasagerii care calatoresc cu copii mici, se pot accepta produse precum mancarea lichida, apa sterilizata, hrana dietetica speciala, facuta in scopuri medicale, medicamentele necesare pasagerului.
 

4 Obiecte din bagajul de mana care trebuie declarate
 

La vama trebuie sa declari anumite obiecte pe care le ai asupra ta sau in bagajul de mana: tigari in cantitati care depasesc doua cartuse, bunuri personale cu valori mai mari de o anumita suma, precizata de companie, bauturi alcoolice in cantitati mai mari de un litru, bijuterii care depasesc nevoile personale, medicamente in cantitati mari etc.

 

 

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Pasaport / carte de identitate
  • Portofel
  • Alte acte (permis auto etc)
  • sanatate
  • Bilet de avion
  • Alte obiecte necesare (medicamente, servetele umede, ipod, reviste etc)

 

Sfaturi&Avertismente
 

• Bagajul de mana este deosebit de important deoarece pe parcursul zborului este singurul la care ai acces, pana la recuperarea bagajului de cala. Daca acesta din urma intarzie sau este pierdut, obiectele pe care le ai in bagajul de mana sunt singurele disponibile permanent, astfel incat este firesc sa pastrezi in el cele mai importante lucruri de care ai nevoie.

•  Din masuri de siguranta, companiile aeriene sfatuiesc calatorii sa nu accepte sa transporte bagaje straine, apartinand altui pasager.

Ai intampinat vreodata dificultati cu privire la bagajul de mana? Povesteste-ne experienta ta si ajuta-i si pe altii sa se descurce in astfel de situatii. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea