Vacante

#viza #vize #afganistan

Cum poti obtine viza turistica pentru Afganistan

Vrei sa vizitezi Afganistanul ca turist? Vrei sa-ti vezi rudele care lucreaza acolo? Ai o dorinta de a vedea pe unde au luptat soldatii romani sau cum arata localitatile dintr-o tara care poarta urmele razboiului? Atunci pregateste-te pentru o vizita in aceasta tara cu un prim pas, acela al obtinerii vizei. Iata ce trebuie sa faci in acest sens.

Afganistanul nu are ambasada in Romania, insa o reprezentanta consulara poate fi gasita in Polonia. Astfel, cetatenii romani care vor sa mearga in aceasta republica islamica trebuie sa ajunga la Varsovia.
 

Unde poti gasi ambasada Afganistanului
 

Ambasada Afganistanului pentru Romania se afla in Varsovia, la adresa Goplanska Street nr. 1 si are un program de lucru de luni pana vineri, intre orele 9.00 si 16.00.

In plus, oficialii ambasadei mai pot fi gasiti si pe telefon, e-mail si site-ul institutiei.
Telefonul este:  +48.22.885.54.10, in timp ce numarul de fax este: +48.22.885.65.00
Adresa de e-mail este: warsaw@afghanembassy.com .
 

Ce trebuie sa faci pentru a obtine viza turistica pentru Afganistan
 

Pentru a putea primi viza, cetatenii romani trebuie sa completeze cateva acte:

  • Un formular Visa Application Form //www.afghanembassy.com.pl/ cms /uploads/formularze/visa_application_form.pdf, pe care sa-l semneze personal si caruia sa ii ataseze doua poze recente, de tip pasaport.
  • O scrisoare prin care sa se declare scopul vizitei si durata deplasarii in aceasta tara.
  • O scrisoare prin care sa se precizeze modul in care iti vei achita cheltuielile pe perioada deplasarii. Impreuna cu aceasta scrisoare va trebui sa atasezi si o garantie fiscala in acest sens.
  • Un certificat de sanatate actual.
  • Dovada platii taxei de viza in contul ambasadei, care are urmatoarele date de identificare:

Bank Pekao S.A. III O. Warszawa,

Head Office, 53/57 Grzybowska Street, P.O. Box 1008, 00-950 Warsaw,

SWIFT: PKOP PL PW Account No: PL 08 12401040 1978 0010 1781 7676 

Actele trebuie depuse personal sau trimise prin curier, serviciile recomandate in acest sens fiind ale firmelor DHL sau FedEx, pentru ca pachetele cu pasapoarte sa poata fi urmarite in asa fel incat solicitantul vizei sa nu ramana fara pasaport.

Durata pentru procesarea actelor pentru viza este de aproximativ doua saptamani.
 

Ce valoare au taxele de viza
 

O viza de intrare simpla costa, in functie de tipul ales: business sau simpla, 30 sau 75 de euro la care se vor adauga comisioanele bancii. O viza pentru trei luni costa 90 sau 225 de euro, in timp ce viza pentru sase luni are un pret de 180 sau 450 de euro, la care se adauga costurile impuse de banca. In cazul vizelor cu pret mai mic acestea au precizarea ”With Business Permation from MoFA” si reprezinta o reducere asigurata de o Ministerul Afacerilor Externe al statului afgan.
 

Sursa foto : Flickr.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea