Vacante

#turism #vacanta #escapada #planificare vacanta #sfaturi vacanta

Cum planifici o escapada de cateva zile

Cand ai cateva zile libere si vrei sa pleci undeva departe de casa, o escapada merita planificata pe cont propriu. Pentru a profita la maxim de timpul avut la dispozitie, planifica din timp cazarea, transportul si programul minivacantei.

Afla cum sa planifici o escapada de cateva zile:

1. Cauta o cazare modesta

Cand ai numai 2-3 zile la dispozitie pentru a calatori undeva, in principiu iti petreci timpul mai mult explorand orasul decat in camera de hotel. De aceea, nu are rost sa platesti mult pe cazare. Cauta un hotel modest, de 3 stele, la un pret care sa nu depaseasca 50 euro pe noapte. Important este sa ai o camera curata cu baie si apa calda, precum si un mic dejun.

Cauta pe site-urile de rezervari online un hotel cat mai central. Cand stai intre 2 si 4 zile intr-o destinatie, prima si ultima zi le petreci pe drum, asa ca timpul care iti ramane la dispozitie trebuie fructificat la maxim. Acest lucru include evitarea orelor petrecute in transportul in comun, in orasul de destinatie.

2. Cauta o modalitate ieftina de transport

Monitorizeaza ofertele promotionale ale companiilor aeriene si fii gata sa cumperi biletul de avion online, la cel mai mic pret. Daca nu te misti repede, peste 10 minute pretul afisat este mai mare. Elimina din start zborurile cu escapa, precum si zborurile scumpe. Alege optiunea "+2,3 zile" care iti afiseaza preturi pentru date variabile de zbor. S-ar putea sa merite sa pleci joi seara pentru a economisi 50 de euro.

3. Planifica-ti programul de vacanta

Daca nu stii sigur ca vei avea acces la internet in destinatia aleasa, este important sa-ti faci lectiile de acasa. Noteaza-ti undeva programul obiectivelor turistice, magazinelor sau locurilor unde vrei sa mergi. La destinatie nu vei mai pierde vremea cautand un internet-cafe si nici nu te vei stresa daca nu ti se incarca paginile rapid pe telefonul mobil cu internet wireless.

Tot pentru a economisi timp, fa rezervari online la obiectivele turistice care sunt aglomerate toata perioada anului. Eviti cozile si chiar se poate sa platesti mai putin.

Daca in oras au loc sarbatori sau evenimente importante, poti merge si tu la un spectacol sau o parada. Tot ceea ce ai de facut este sa verifici lista evenimentelor locale si sa faci o selectie.

4. Afla despre transport si mancarea locala

Cauta pe internet care este cea mai convenabila modalitate de transport local in destinatia aleasa. Asa vei merge sa-ti cumperi o cartela cu mai multe calatorii fara sa pierzi vremea cu cercetari.

Intereseaza-te care este pretul mediu al unei mese in oras si care sunt localurile recomandate. Uneori, cand ai numai cateva zile la dispozitie, este dificil sa ajungi intr-un restaurant unde iti trebuie rezervare. Daca te documentezi din timp, iti oferi sansa unei experiente culinare memorabile.

5. Fa-ti un bagaj mic

Cand pleci pentru numai cateva zile, ia la tine strictul necesar. Nu te complica cu un bagaj mare si pune in geanta de calatorie tricouri, bluze sau camasi cu care poti alcatui diverse tinute. Daca intentionezi sa mergi la shopping, este cu atat mai important sa ai un bagaj usor la plecare.

Foto: incastreasuretour.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea