Vacante

#bicicleta iarna #pegas #biciclete pegas

Cum mergem pe bicicleta iarna in oras

Vara este usor sa mergi cu bicicleta. De aceea vei si vedea o multime de biciclisti pe sosele. Provocarea vine atunci cand temperatura scade si cand noptile devin mai lungi. Multi se sperie de frig sau de zapada. Totusi, din experienta ciclistilor profesionisti, mersul cu bicicleta pe timp iarna nu este doar mai distractiv, ci si mai usor decat ti-ai putea imagina.

 

Tehnologia a evoluat si odata cu ea, bicicletele noastre cele de toate zilele au devenit mult mai fiabile. Nici macar farurile nu mai sunt ce-au fost. Sunt dotate cu LED-uri, care “bat” mult mai puternic, astfel ca nu trebuie sa-ti faci griji din cauza intunericului.

Decat sa stai in casa si sa astepti cu nerabdare trecerea lunilor reci, mai degraba iti scoti bicla la plimbare. Vei descoperi ca este fascinant sa mergi chiar si prin ploaie sau prin vant si chiar pe zapada! Iata cateva sfaturi utile pentru a merge in siguranta cu bicicleta pe timp de iarna:

Tinuta

Pentru plimbari mai lungi in timpul iernii exista doua reguli principale: prima este de a nu nu te imbraca excesiv de gros. Opteaza pentru o tinuta in care sa simti putin frigul in primele cateva minute de pedalat. Te vei incalzi rapid. Daca iti este cald de la inceput, vei incheia cursa incins si transpirat. Extremitatile – capul, mainile si picioarele - trebuie sa fie foarte bine protejate.

Regula numarul 2 este suprapunerea pieselor vestimentare. Opteaza pentru mai multe straturi de imbracaminte subtire.

Bicicleta

Vestea buna este ca bicicletele moderne precum cele de la Pegas iti ofera o experienta deosebita in orice anotimp. Pe masura ce drumurile devin mai umede sau pe carosabil se asterne poleiul, iti poti achizitiona anvelope speciale de iarna, care prezinta o aderenta mai buna cu solul.

Pe vreme ploioasa, poti utiliza un lubrifiant mai consistent pentru lantul bicicletei, astfel incat acesta sa se spele mai greu si sa nu ramai in pana.

Mai multe lumini si vesta reflectorizanta te vor face mai vizibil lapovita sau ninsoare.

Tehnica

In cazul in care calea de rulare este uscata, poti merge la fel de bine ca si vara. Daca, in schimb, drumul este acoperit cu zapada, trebuie sa acorzi mai multa atentie pedalatului. In cazul in care carosabilul este nedeszapezit, e bine sa circuli pe trotuar, fiindca sub zapada poate aparea un strat de polei pe care poti derapa. Si e bine sa te tii departe de masini, fiindca nici in cazul lor situatia nu este mai sigura.

Nu lua curbele foarte din scurt. Centrul de greutate difera atunci cand sub roti este zapada sau polei. Si preferabil este sa nu iti apleci corpul atunci cand iei o frana, asa cum faci vara. Poti aluneca si cadea foarte usor.

Alegerea bicicletei

Cele mai potrivite biciclete de folosit iarna sunt single speed-urile sau cele cu viteze in butuc. E bine sa fie doatate cu aparatori, inclusiv la lant.

Daca te-ai hotarat sa iti cumperi o bicicleta, viziteaza magazinul online bibicletapegas.ro. Mountain bike, fat bike sau biciclete de oras iti vor face cu siguranta cu ochiul, mai ales ca in aceasta perioada le poti cumpara cu reduceri consistente de pret.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea