Vacante

#pregatire bicicleta #bicicleta iarna #bicicleta pegas #pegas

Cum iti pregatesti bicicleta de iarna

Stiai ca si bicicletele trebuie atent pregatite pentru iarna? Cum sezonul rece e deja “pe val”, e momentul sa ii dam bicicletei ce i se cuvine. Mai exact, un tratament preferential, ca doar ne-a purtat pe doua roti luni intregi si e timpul sa-si mai relaxeze si ea lantul si spitele o vreme, pana s-o topi zapada.

 

Frigul si zapada pot dauna grav bicicletei, asa ca hai sa vedem ce e de facut pentru a o scoate la primavara pe teren in stare impecabila:

Adaposteste-o

In primul rand, nu tine bicicleta afara, in bataia ploii sau a zapezii, in vant si ger, caci la primavara, cand iti vei dori sa incaleci saua si sa iesi la plimbare vei constata ca s-a umplut de rugina si scartaie din toate incheieturile. Asigura-i un adapost, asa incat sa fie ferita de vicisitudinile vremii. Acest loc poate fi un balcon inchis, o magazie, un garaj sau un subsol, dar in care sa te asiguri ca nu este umezeala.

Curat-o cu atentie

Nu este suficient sa tii bicicleta la adapost. Ea trebuie sa fie curata si protejata de efectul coroziv al apei sau al prafului. De aceea, e important sa o cureti bine inainte sa ii spui adio pana la primavara. Ai nevoie de un set de perii, precum cele Muc-OFF, pe care le poti gasi in magazinul online bicicletapegas.ro. Fiecare dintre cele 5 perii are un rol aparte, astfel ca va fi util sa citesti instructiunile de folosire. O solutie wash protect va curata pamantul, nisipul, noroiul, insectele si petele de grasime, lasand bicicleta stralucitoare. Aceasta inlatura umezeala si previne rugina si oxidarea. Poti folosi si un cleaner pentru a indeparta reziduurile de ulei si de ceara si praful ramas.

Unge cu lubrifiant aripile, lantul si cablurile

Rugina este un mare inamic al bicicletelor. Umezeala ataca materialele, distrugandu-le. De aceea, pentru a evita toate aceste neplaceri, e important sa acoperi cu un strat de lubrifiant zonele sensibile. Spre exemplu, cablurile franelor si ale schimbatoarelor. E suficient sa picuri cativa stropi de lubrifiant pe o laveta curata si sa stergi usor toate aceste cabluri. Dupa ce ai curatat lantul de toate murdariile acumulate, aplica un strat proaspat de lubrifiant, astfel incat bicicleta sa fie gata de drum si dupa cateva luni de repaos.

Verifica anvelopele

Dupa ce ai curatat cu periile speciale anvelopele, e timpul sa verifici presiunea din pneuri, care scade in timp. De aceea, e bine sa umfli rotile inainte de a depozita peste iarna bicicleta. Verifica si peretii laterali ai anvelopei, dar si nivelul de uzura al crampoanelor, pentru a sti starea in care se afla.

Goleste bidonul de apa

Nu lasa bidoul de apa plin. Goleste-l, apoi spala-l bine in interior si lasa-l sa se usuce. In felul acesta, vei evita sa prinda un miros urat si sa nu mai poata fi folosite.

Cere sprijin specializat

In cazul in care nu ai timp sa te ocupi amanuntit de bicicleta, cere sprijinul celor care se pricep si au si rabdare sa o faca. Atelierele Pegas asigura service-ul bicicletelor, astfel ca o poti duce aici pentru a-i face revizia inainte sa o pui la hibernat.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea