Vacante

#calatorii #vacanta ieftina #vacanta vara # ponturi calatorii #concediu ieftin

Vrei sa pleci intr-o calatorie in jurul lumii? Iata cat de putin costa de fapt!

Iti doresti sa ajungi in destinatii exotice sau visezi la o vacanta de cinci stele, insa bugetul nu este pe masura? Iata cateva ponturi care va vor ajuta sa nu va sacrificati vacanta mult dorita si sa calatoriti cu bani putini:

Guru al calatoriilor, Matt Kepnes, isi impartaseste secretele intr-un ghid dedicat celor care au ideea preconceputa cum ca o calatorie presupune pune toate miturile intr-un ghid pregatit sa inlature ideile conform carora nu poti avea o vacanta perfecta cu putini bani. Potrivit ghidului sau, important este sa-ti doresti suficient de mult sa calatoresti. Cand nu iti stabilesti niste prioritati mereu intervine altceva. Cel mai bun exemplu este chiar Matt Kepnes, care, dintr-un salariu mediu, a strans suficienti bani pentru a calatori in lume. 

Primul pas este sa faci o lista cu toate cheltuielile pe care le ai. Este tare folositoare cand vrei sa economisesti bani. Vei stii exact cat poti pune deoparte pentru planurile tale. Dupa ce si-a platit toate datoriile, Matt a reusit sa stranga peste 20.000 de dolari pentru prima calatorie in jurul lumii. Gurul calatoriilor a primit intrebari precum: “Cum de ai reusit sa strangi atatia bani dintr-un salariu mediu? “ sau “Cum as putea face si eu asta? Sunt student si ma descurc greu cu banii.“

Pasul doi raspunde chiar la aceasta intrebare. Astfel, daca nu castigati suficient la locul de munca actual, il puteti schimba. Puteti incerca sa va mutati in alt oras, poate in alta tara. Veti strange mai multi bani din care sa va sustineti cheltuielile si in acelasi timp sa calatoriti.

Pasul trei este sa nu va fie teama sa acceptati o provocare. Spiritul de aventura este cel care va va duce cel mai departe. Astfel, Matt propune cateva locuri de munca profitabile, printre care se numara cele de barman, instructor de scufundari, ghid turistic sau diverse joburi pe nave de croaziera. „Trebuie doar sa-ti doresti ceva mai mult, pentru ca locurile de munca in strainatate nu cer neaparat o diploma sau calificare, dar in schimb sunt mult mai bine platite. Daca vorbiti fluent limba engleza, o puteti preda in tari precum Thailanda sau Coreea de Sud. Multe companii din Asia sunt dispuse sa va platesca chiar si zborul”, explica barbatul. 

Costul calatoriilor, fie chiar si cand pornesti intr-o calatorie in jurul lumii, este mult mai redus decat v-ati imagina. Astfel, Matt sustine ca iti ajung aproximativ 50 de dolari pe zi, chiar daca ideal ar fi sa dispui de 100 de dolari. Prin urmare, stabiliti-va obiectivul, apoi incepeti sa va prioritizati viata in functie de acest obiectiv. Veti ajunge in locuri spectaculoase mai repede decat credeti!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea