Vacante

#turism #bani de buzunar # sfaturi de vacanta #bani vacanta #costuri croaziera

Costuri suplimentare intr-o croaziera: cati bani de buzunar sa ai la tine

Pregatirea unei croaziere necesita atentie la detalii si, de cele mai multe ori, este recomandata asistenta unui agent specializat pe un astfel de tip de vacanta. Croazierele sunt de toate tipurile, acopera o paleta foarte larga de destinatii si tematici, iar preturile sunt pentru aproape toate buzunarele. Cu toate acestea, cand stabilesti cati bani de buzunar ai nevoie pentru o croaziera, lucrurile se complica. Exista cativa factori de care este bine sa tii cont pentru a nu intampina probleme financiare la bordul navei.

1. Biletul de avion si cazarea

Cand optezi pentru o croaziera, intereseaza-te daca agentia prin care cumperi biletul poate sa-ti propuna oferte speciale pentru biletul de avion si cazarea din orasul cu portul de imbarcare. Aceste cheltuieli inseamna cateva sute de euro in plus fata de pretul in sine al croazierei.

2. Haine si accesorii

O croaziera poate avea un traseu lung, prin mai multe tari cu clime diferite. Cand pleci in croaziera, cel mai probabil vei avea bagaje voluminoase, deoarece trebuie sa te pregatesti pentru mai multe tipuri de clima. Acest lucru poate implica costuri suplimentare la imbarcarea in avion pentru excedent de bagaj sau te poarte forta sa cumperi o pelerina sau alte haine pe parcursul calatoriei, atunci cand este absoluta nevoie.

3. Bacsis pentru personal

Asteapta-te sa platesti cel putin 10 dolari pe zi pentru bacsisuri. Personalul de pe un vas de croaziera munceste din greu, iar cea mai mare parte a veniturilor sale este din bacsisuri. Intereseaza-te la operatorul turistic sau la linia de croaziera pentru a sti cati bani trebuie dati pe bacsisuri.

4. Mancare si bautura neinclusa in pret

O parte din bauturile de la bordul navei nu sunt incluse in cazarea all inclusive, cum sunt, de exemplu, bauturile alcoolice. In cadrul unor excursii optionale, se poate ca masa sa nu fie inclusa in pretul excursiei.

5. Acces la internet

La bordul vaselor de croaziera, internetul tinde sa fie scump. Intereseaza-te daca exista pachete speciale sau daca este mai avantajos sa platesti la minut.

6. Excursii optionale

Excursiile optionale sunt contra cost. Desi ofera experiente memorabile, preturile la aceste excursii sunt mai mari decat preturile practicate in cazul excursiilor optionale propuse de resorturile hoteliere de pe uscat. Se poate ca in portul respectiv, operatorii locali sa practice preturi mai bune decat cele propuse de linia de croaziera.

Foto: real-live-email.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea