Vacante

#hotel #operatori de turism #piscina #animatori #turisti #personal #complex #servicii #cazare #all inclusive

Contra all inclusive pe litoralul romanesc

Motivele pentru care ai putea alege un sejur all inclusive in tara sunt strans legate in primul rand de distanta: cat faci de acasa pana la mare, in comparatie cu  un drum peste hotare. In plus, conteaza distanta mica intre hotel si plaja.

Exista insa si argumente contra acestei alegeri. Ti le prezentam in continuare.

Pretul. Pretul sejururilor all inclusive la bulgari este mai mic decat cel din Romania, iar calitatea si numarul serviciilor oferite depaseste oferta romaneasca. Pentru 8 nopti de cazare la 4 stele cu all inclusive platesti 392 euro, in timp ce la noi 8 nopti la 3 stele costa 571 euro.

Servicii contra cost. Un inconvenient il reprezinta serviciile contra cost oferite la noi, in comparatie cu aceleasi servicii gratuite, din strainatate, ca de exemplu, internetul. Turistii din Romania trebuie sa plateasca pentru umbrelele si sezlongurile de pe plaja, in timp ce in Turcia, acelasi sistem all inclusive le ofera gratuit. La noi se pot folosi gratuit numai sezlongurile si umbrelele de la piscina hotelului, dar si acestea sunt in limita locurilor disponibile. Ceea ce inseamna ca trebuie sa te trezesti foarte de dimineata sa-ti ocupi un loc, fara a putea sa pleci, sa te intorci si sa intri din nou in posesia acestora.

Bautura contra cost. In meniul celor trei mese zilnice intra in pretul sejurului ca bauturi numai vinul, berea, 2 -3 tipuri de sucuri racoritoare, ceaiul, apa si cafeaua. Orice alta bautura se achita pe loc, mai ales cele de import. Acelasi lucru este valabil si pentru barurile hotelului.

Complex de servicii. In Romania, aprovizionarea costa foarte mult pentru hotelurile cu all inclusive, de aceea gama de produse este mai putin variata ca in Turcia sau Grecia. Un alt inconvenient il reprezinta lipsa unui adevarat complex turistic, asa cum se intampla in tarile invecinate. Acolo in all inclusive beneficiezi gratuit de teren de tenis, biliard, bowling, squash , calarie, alte sporturi si programe de divertisment speciale. Acestea din urma sunt dedicate fie copiilor, cu animatori si baby-club, fie adultilor, cu spectacole live si concursuri.

Servicii intuitive. In Bulgaria, de exemplu, din cauza numarului mare de turisti romani, hotelurile cu regim all inclusive vin in intampinarea clientilor, introducand in meniuri feluri romanesti de mancare. La noi, o astfel de anticipare si preocupare fata de asteptarile turistilor este inca in fasa.

Personalul hotelului. Cand platesti peste 2000 RON de persoana, pentru un sejur all inclusive, este firesc sa ai anumite asteptari din partea personalului hotelului. Se intampla insa ca din pricina lipsei de personal pe intreg litoralul sa fie angajate persoane necalificate, care nu-si fac treaba bine, vorbesc tare in fata clientilor si se poarta neprofesionist. Acest lucru se poate intampla nu doar la all inclusive, ci peste tot, insa comparativ cu Bulgaria sau Turcia, serviciile din Romania mai pot fi inca imbunatatite.

Iti sugeram, insa, ca, oricare ar fi alegerea ta, sa intrebi intotdeauna dinainte ce contine exact pachetul achizitionat. Oferta difera de la un hotel la altul, iar operatorii de turism sunt obligati sa-ti furnizeze toate informatiile, pentru ca tu sa stii la ce te poti astepta. Acest lucru este cu atat mai important la nivel de restaurant si continut al meniului.

Dezvoltarea acestui tip de serviciu in Romania este un pas inainte pentru turismul romanesc, mai ales pentru cel estival. Se poate ca un turist sa nu joace squash si nici sa fie impresionat de animatorii care intretin atmosfera la piscina. Sau se poate sa fie incantat de complexul turistic dezvoltat, cu numeroase posibilitati de petrecere a timpului liber si sa aiba si in tara aceleasi expectative. In final, conteaza ceea ce astepti tu de la un sejur all inclusive.

Citeste si argumentele Pro all inclusive pe litoralul romanesc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea