Vacante

#Jurilovca # vacanta romania #vacanta

Comuna din Romania pe care sa o vizitezi cel putin o data in viata. Arata precum o statiune de lux din strainatate

 

A fost facut public clasamentul recent al celor mai "fierbinti” destinatii turistice din Romania de catre Federatia Internationala a Jurnalistilor si Scriitorilor de Turism (FIJET). Astfel o comuna din Delta Dunarii a reusi sa se impuna si sa fie pe locul 4.

Este vorba despre o localitate din Tulcea care a depasit alte locuri cu traditie turistica, atragand atentia turistilor romani si straini prin traditiile frumoase si peisajele deosebite. Comuna Jurilovca a devenit cunoscuta pentru capacitatea sa de a atrage un numar neasteptat de turisti in ultimul an.

Acolo au avut loc evenimente care au adunat zeci de mii de participanti, precum Festivalul borsului lipovenesc, la care participa 150 000 de oameni din toata tara.

Eugen Ion, primarul comunei, a fost surprins de aceasta distinctie obtinuta.

"Nu ma asteptam niciodata sa fim printre primele cinci destinatii turistice ale Romaniei. Am muncit foarte mult in ultimii 12 ani, comuna a evoluat enorm si a suferit transformari spectaculoase. N-am facut toate acestea pentru turism, in primul rand, ci pentru a le oferi localnicilor un nivel de trai adecvat acestui secol. De-abia apoi, existand infrastructura, a inceput sa se dezvolte si turismul”, a spus el.

Unde se afla Jurilovca? Este amplasata pe malul complexului lagunar Razelm-Sinoe. Comuna adaposteste cetatile Argamum si Enisala, o rezervatie de bujori, vestigii istorice, podgorii renumite pentru vinurile lor si manastiri ortodoxe pitoresti. Casele au o arhitectura traditionala: case vopsite in alb si albastru, de aici si albastru lipovenesc, denumit "Albastru de Jurilovca”, care adauga farmecul unic al acestei destinatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea