Vacante

#monument al naturiiromania #coloanele de la limpedea #Limpedea # turism romania #rezervatie naturala

Coloanele de la Limpedea, un monument al naturii, prea putin cunoscut

Nu multi sunt cei care au auzit de rezervatia naturala Coloanele de la Limpedea, din Baia Mare, desi este unul dintre cele mai frumoase monumente naturale ale Romaniei.

Coloanele s-au format in mod natural, fara interventia omului si sunt asemanatoare unei orgi imense din piatra. Zidul de stanca vulcanica de aproximativ 100 de metri inaltime este format din sute de coloane de piatra, paralelipipedice. Coloanele au o inaltime de 15 metri, iar circumferinta lor depaseste un metru.

Zona Limedea a fost declarata arie protejata incepand cu anul 2000 si se afla se afla in parte de nord a orasului Baia Mare. Rezervatia se intinde pe o suprafata de 3 hectare, la o altitudine medie de 300 metri.

La Coloanele de la Limpedea a fost cariera de andezit, cautata astazi de alpinisti, avand organizate trasee cu grad de dificultate ridicat, precizeaza agerpres.ro.

Rezervatia naturala Coloanele de la Limpedea ramane un interesant obiectiv turistic al orasului Baia Mare. In vecinatatea rezervatiei se afla si alte obiective de interes turistic precum: lacasuri de cult, monumente istorice, arii protejate, zone naturale printre care Centrul istoric, Catedrala Adormirea Maicii Domnului, Turnul Stefan, sau Rezervatia naturala Taul lui Dumitru.

Surse foto: peterlengyel.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea